10 tips over het renoveren van je badkamer

Elke reparatie is een complex proces. Maar als het om de badkamer gaat – een ruimte die zowel hyperfunctioneel als sereen, praktisch en idealiter een beetje luxueus moet zijn – lijkt de inzet wat hoger. Er zijn onderweg miljoenen beslissingen te nemen, van spiegel tot naad – en de prijs kan behoorlijk zijn. Wat u moet weten voordat u met uw badkamerrenovatie begint.

Denk niet dat uw aannemer dezelfde gedachten heeft

Als u optreedt als een algemene aannemer – of zelfs samenwerkt met een algemene aannemer – moet u elk onderdeel van het plan beschrijven en er nooit van uitgaan dat iedereen op de hoogte is en dezelfde gedachten heeft.

Beschouw reparaties als een operatie: om te voorkomen dat de verkeerde knie wordt vervangen, moet u ervoor zorgen dat de juiste knie (of badkamer) is gemarkeerd en afgestemd.

Hoeveel kost een badkamerrenovatie? Meer dan je denkt.

Denk je dat je voor een paar duizend euro je badkamer van boven naar beneden kunt verbouwen? We vinden het vervelend het je te vertellen: de gemiddelde kosten van een badkamerrenovatie in 2020 waren € 10.000 euro. Een simpele renovatie met goedkopere materialen of kleinere aanpassingen kan tussen de € 1.500 en € 5.000 kosten, terwijl een volledige renovatie in totaal kan oplopen tot € 23.000.

Stel je het bad opnieuw voor

Je zou in de verleiding kunnen komen om je badkamer een update te geven met een spectaculair vrijstaand bad. Maar het is misschien niet de meest praktische keuze in de toekomst, vooral als je klein woont en een hekel hebt aan schoonmaken is dit niet de meest praktische keuze.

Mooie verlichting vergt planning

Heb niet het gevoel dat je meerdere armaturen kunt installeren en zo de verlichting makkelijk kan bepalen : aangezien badkamers soms klein en / of donker zijn en vol spiegels staan ​​(waardoor het moeilijk is om de ruimte te verlichten), moet verlichting zorgvuldig worden overwogen en geplaatst. De eenvoudigste manier om een ​​badkamer te verlichten, is door één armatuur in het midden van het plafond te plaatsen. Heeft u een badkamer die al licht genoeg is? Verlichting achter de spiegel is dan voldoende.

Vergeet niet om beschikbare stopcontacten te installeren.

U wilt niet naar het einde van de reparatie gaan en beseffen dat u bent vergeten rekening te houden met de stopcontacten. Wees je bewust van deze stopcontactfouten: je moet een föhn niet aan de andere kant van de kamer aansluiten als je jezelf vanaf daar niet kan zien. Of je wilt ervoor zorgen dat je elektrische tandenborstel constant wordt opgeladen, maar vergeet het stopcontact in de kast. Of u deelt uw badkamer met uw partner, maar installeert slechts een stopcontact aan één kant van de wastafel.

Als het om tegels gaat, zijn er maar een paar soorten om te onthouden.

Vergeet de eindeloze stapels tegelpatronen die de aannemer je zal laten zien: je hoeft maar een paar belangrijke opties te onthouden. De soorten tegels die bijzonder duurzaam, slijtvast en tijdloos zijn in de badkamer – in douches, vloeren en wanden – zijn porselein, glas, natuursteen, cement en natuurlijk metrotegels (een soort keramische tegels die zo populair is dat we het is in een aparte categorie bespreken De opties worden veel gemakkelijker als u zich beperkt tot deze beproefde opties; kies vervolgens een kleur en vorm en ga verder.

Verbindingen kunnen uw badkamer maken of breken.

Verbindingen kunnen ondergeschikt zijn aan het schema van je hele make-over: ze zijn een klein onderdeel van de badkamer, maar erg belangrijk. Het isoleert vuil en water, compenseert kleine dimensionale verschillen tussen individuele tegels en versterkt de structurele integriteit van de installatie.

Kleine ruimte? Hiervoor is een compact toilet.

Het toilet past niet overal. Als je weinig ruimte hebt, overweeg dan een klein toilet, of kies voor een traditioneel of modern staand, waterbesparend of aan de muur gemonteerd toilet.

Vergeet de opslag niet.

Let bij het maken van plannen op opslagopties – zelfs kleine en eenvoudige – zodat ze eerder geïntegreerd dan toegevoegd lijken. Je hebt geen diepe opslagplanken nodig; de ondiepe plank kan veel bevatten. Ik vind het leuk om een ​​nis in de douche te maken en ik probeer handdoekverwarmers in te bouwen om ze het gevoel te geven dat ze ingebouwd zijn.

En misschien heeft u geen verbouwing nodig.

Misschien ben je verhuisd naar een nieuw huis en kun je je badkamertegels niet verwijderen, en heb je het geld niet om ze volledig te vervangen. Of misschien huurt u en kunt u niet renoveren . Het goede nieuws is dat u misschien niet alles hoeft te slopen en opnieuw hoeft te beginnen. Als u uw tegels wilt bijwerken, overweeg dan om uw tegels opnieuw af te werken. Of verwissel een paar basisarmaturen (lampen, kranen) om het beste effect te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *