5 tips voor een moderne tuin

Kan jouw tuin wel een make-over gebruiken, maar heb je een gebrek aan inspiratie? Dan zit je hier goed, want in dit artikel geven we je 5 tips hoe je jouw tuin een moderne touch kan geven!

1. Bestrating in de tuin

Heb je geen groene vingers? Dan is bestrating in de tuin een goede optie. Tegenwoordig zijn grote keramische tuintegels helemaal in, want deze hebben weinig onderhoud nodig en geven een strakke look. Deze tegels geven al snel een moderne en rustige uitstraling. Je kunt kiezen voor tegels die allemaal even groot zijn, maar voor een speelse twist kun je er ook voor kiezen om tegels in verschillende groottes met elkaar te combineren. Of leg de tegels in een bepaald patroon!

2. Beplanting moet eenvoudig en strak

Als je een moderne en strakke look wil nastreven, dan is het beter om niet teveel verschillende soorten beplantingen te hebben. Dit zorgt namelijk voor een slordig resultaat. Je kunt dan beter planten in groepjes bij elkaar poten, want anders gaat alles door elkaar heen groeien. Moderne tuinen hebben vaak lage hagen en hiermee zijn strakke lijnen in de tuin te trekken. Siergrassen gebruiken is ook mogelijk om een strak resultaat te bereiken.

3. Unieke erfafscheiding

Men kiest vaak voor een haag of houten schutting wanneer men een erf wil afscheiden. Vind je dit maar saai? Dan is het ook mogelijk om voor een ander type erfafscheiding te kiezen zoals een schutting van composiet of beton. Kun of wil je de huidige schutting niet weghalen? Dan is de schutting verven natuurlijk ook een optie. Zwart is dan een goede optie, maar uiteraard kun je ook je lievelingskleur kiezen!

4. Maak het af met accessoires

In huis wordt er veel accessoires gebruikt om de boel af te stylen. Ditzelfde principe kan ook in de tuin worden toegepast! Tuinaccessoires maken je tuin net iets gezelliger en je kunt er veel kanten mee op. Leg bijvoorbeeld gekleurde sierkussens neer op de loungeset hoekbank in de tuin of kies voor vrolijke potten met mooie planten en bloemen. Voor een harmonieus resultaat kun je het beste voor een bepaald kleurthema gaan, zodat het één geheel wordt. Op dit moment is wit een trendy kleur voor in de tuin.

5. Overkapping

Heb je de ruimte voor een overkapping in de tuin? Dan raden we dit zeker aan! Een overkapping brengt namelijk iets huiselijks in de tuin en onder de overkapping kun je alles zelf inrichten. Kies bijvoorbeeld voor een loungebank of een eettafel onder de overkapping. Of wat dacht je van een jacuzzi? Voor een strakke uitstraling kies je een overkapping in een kleur die ook ergens anders in de tuin terugkomt, bijvoorbeeld in de erfafscheiding waar we het eerder over hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *