Alles over de meest voorkomende renovaties

Ben jij toe aan iets nieuws in je woning, maar heb je geen zin in een complete verbouwing? Dan is een renovatie een goede optie! Soms is een renovatie noodzakelijk om de kwaliteit van bepaalde onderdelen in je woning te behouden, bijvoorbeeld bij een dak- of gevelrenovatie. Bij een renovatie draait het om vernieuwing: elementen die nog goed zijn worden behouden, evenals de indeling wanneer je de badkamer- of keuken gaat renoveren. In deze blog lees je meer over de meest voorkomende renovaties.

Dakrenovatie

Je dak vervult een belangrijke rol in het beschermen van je woning tegen weersinvloeden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je dak in goede conditie blijft. Wanneer je dak beschadigd is, heb je een verhoogt risico op lekkage en andere problemen. Wanneer dit niet op tijd wordt aangepakt, tast de dakconstructie aan met instortingsgevaar als vervolg. Het is dus erg belangrijk om je dak goed te onderhouden: dit doe je door regelmatig dakonderhoud.

Een dakrenovatie is nodig wanneer je dak zo beschadigd is, dat de reparatiekosten hoger zijn dan de kosten van een renovatie. Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking in zijn geheel vernieuwt en wordt de dakconstructie indien nodig hersteld. Wanneer de dakconstructie in goede staat is, is het plaatsen van een overzetdak ook een optie.

Gevelrenovatie

Je gevel heeft net als je dak een belangrijke functie in het beschermen van je woning tegen weersinvloeden. Daarnaast zorgt de gevel er ook voor dat je woning blijft staan. Een verouderde of beschadigde gevel brengt dus risico’s met zich mee. Net zoals bij het dak, is gevelonderhoud één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je gevel in goede staat te behouden. Toch komt het soms voor dat de gevel zo dusdanig beschadigd is, dat renovatie de enige optie is. Een gevelrenovatie is ook mogelijk als je de uitstraling van je woning wilt verbeteren.

De volgende werkzaamheden vallen onder gevelrenovatie:

  • Nieuw voegwerk
  • Vervangen van kapotte gevelstenen
  • Vervangen van raamdorpels
  • Nieuwe gevelbekleding 
  • Schoorsteenrenovatie

Keukenrenovatie

Binnenshuis is een keukenrenovatie één van de meest voorkomende soort renovatie in huis. Bij een keukenrenovatie wordt de huidige indeling van de keuken behouden en worden kapotte of beschadigde onderdelen vervangen. Ook kun je ervoor kiezen om compleet nieuwe inbouwapparatuur te laten installeren. De keuken is een plek in huis waar je vast veel te vinden bent, niet alleen om te koken, maar ook om gezellig te eten met vrienden en familie. Het is daarom belangrijk dat je keuken van alle gemakken is voorzien en er netjes uitziet.

Wat je precies vernieuwt bij een keukenrenovatie hangt af van je eigen wensen en eisen. De meeste mensen kiezen voor het vervangen van het keukenblad, nieuwe keukenfrontjes of nieuwe keukenkastjes, nieuwe inbouwapparatuur en het vervangen van de achterwand.

Badkamerrenovatie

Ook een badkamerrenovatie is populair. Net zoals bij een keukenrenovatie wordt ook bij een badkamerrenovatie de huidige indeling behouden. Dit scheelt kosten voor het verleggen van de leidingen. De badkamer is een plek in huis waar je heerlijk kunt ontspannen in bad of onder de douche. Je wilt daarom natuurlijk dat je badkamer volledig aan je wensen voldoet. 

De meeste mensen laten tijdens een badkamerrenovatie nieuw sanitair en nieuwe badkamertegels plaatsen. Ook het plaatsen van nieuwe badkamermeubels en nieuwe verwarming wordt veel gedaan. 

Meer weten? Neem dan een kijkje op deze website. Naast de vele informatie die er te vinden is, vind je ook eenvoudig en snel een geschikte vakman. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *