Bijdragen aan een veiligere en efficiëntere productieomgeving 

In industriële omgevingen worden grote hoeveelheden stof en dampen geproduceerd die de gezondheid van werknemers en de kwaliteit van het productieproces kunnen beïnvloeden. Het implementeren van effectieve industrial dust collection en industrial fume extraction systemen kan helpen bij het verminderen van deze risico’s en zorgen voor een veiligere en efficiëntere werkomgeving. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze twee systemen en hun functies. 

Industrial Dust Collection 

 Industrial dust collection systemen zijn ontworpen om de lucht te zuiveren van stof, vuil en andere verontreinigingen. Deze systemen kunnen zowel vaste als vloeibare deeltjes opvangen en worden vaak gebruikt in industrieën zoals de bouw, voedselproductie en houtbewerking. Een effectief industrial dust collection systeem kan het risico op gezondheidsproblemen verminderen en de levensduur van apparatuur verlengen. 

Er zijn verschillende soorten industrial dust collection systemen beschikbaar, waaronder cyclonen, stoffilters, natte scrubbers en elektrostatische precipitators. Cyclonen werken door de luchtstroom te veranderen, waardoor stofdeeltjes naar beneden vallen en in een opvangbak terechtkomen. Stoffilters, daarentegen, werken door de lucht door een filtermedium te laten gaan waarbij de deeltjes worden vastgehouden. 

Wanneer een natte scrubber wordt gebruikt, wordt water gebruikt om de lucht te reinigen. Dit proces zorgt ervoor dat de stofdeeltjes in het water terechtkomen en worden verwijderd. Tot slot, elektrostatische precipitators gebruiken een elektrische lading om deeltjes op te vangen op een geladen plaat. 

Industrial Fume Extraction 

 Industrial fume extraction systemen worden gebruikt om schadelijke dampen en gassen uit de lucht te verwijderen. Deze systemen worden vaak gebruikt in fabrieken, laboratoria en andere industriële omgevingen waarbij schadelijke dampen vrijkomen. Het gebruik van een industrial fume extraction systeem kan helpen bij het verminderen van de blootstelling aan giftige dampen en zorgen voor een veiligere werkomgeving. 

Net als bij industrial dust collection systemen zijn er verschillende soorten fume extraction systemen beschikbaar. Deze omvatten lokale afzuiging, kanaalafzuiging en centrale afzuiging. Bij lokale afzuiging wordt een afzuigkap direct boven de bron van de dampen geplaatst. Kanaalafzuiging maakt gebruik van buizen om de dampen van de bron naar een centraal afzuigsysteem te leiden. Tot slot maakt centrale afzuiging gebruik van een enkel systeem om de dampen in een groot gebied af te zuigen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *