Dit zijn 3 tips voor een betere nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Als wij ‘s nachts niet goed slapen dan is het ook lastiger om overdag productief bezig te zijn. Veel mensen hebben echter last van slaaptekort of kunnen moeilijk in slaap vallen. Gelukkig zijn er veel trucjes die je kunt gebruiken om jouw nachtrust te verbeteren. Deze dingen hoeven niet ingewikkeld te zijn. De meest kleine veranderingen in jouw ritme kunnen al voor een betere nachtrust zorgen. In deze tekst geven wij jou dan ook een paar tips voor het verbeteren van jouw nachtrust. Zo hoef je niet meer vermoeid wakker te worden en wordt productief bezig zijn overdag een stuk gemakkelijker dan voorheen.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Een van de beste tips die wij jou mee kunnen geven om jouw nachtrust te verbeteren, is door voor voldoende frisse lucht te zorgen. Een goede ventilatie is immers cruciaal voor ons welzijn. Met de ramen open slapen kan daar aan bijdragen. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat er met open ramen veel beesten naar binnen kunnen komen. Midden in de nacht wakker worden door een mug die om je hoofd zoemt of overdag met een mepper achter vliegen aan zitten, helpt ook niet echt mee voor de gemoedstoestand. 

Een goede manier om alle insecten buiten te houden, waarbij het wel nog mogelijk is om de ramen open te houden, is het nemen van een Vaste hor. Deze kun je op maat laten maken voor jouw ramen. Op die manier kunnen de ramen iedere nacht open staan en heb je geen last van insecten die om je hoofd zoemen. Dan kun je ongestoord slapen met verse lucht. Voor Meer informatie over horren kun je naar de website gaan.

Zorg voor een vast ritme

Een andere manier om een goede nachtrust te creëren, is door een vast ritme aan te houden. Zorg dat je iedere dag rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat en dat je ook iedere dag op hetzelfde tijdstip weer op staat. Ons lichaam houdt namelijk van een vast ritme. Met een vast ritme weet je lichaam waar het aan toe is en wordt het iedere dag rond hetzelfde tijdstip moe. In slaap vallen wordt dan een stuk eenvoudiger. Hetzelfde geldt voor het opstaan. Als je lichaam gewend is aan een bepaald ritme, dan zal het minder moeilijk zijn om in de ochtend op te staan. Je lichaam is dat ritme dan gewend en heeft daardoor minder moeite met wakker worden.

Houd elektronica weg voor het slapengaan

Door in ieder geval een uur voor het slapengaan niet op elektronische apparaten te zitten, kun je makkelijker in slaap vallen. Door het licht van de apparaten, denkt je lichaam dat het nog geen tijd is om te slapen, waardoor jij je minder moe zult voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *