Een jute vloerkleed onderhouden doe je zo

Jute vloerkleden zijn een populaire keuze voor woningen omdat ze duurzaam en betaalbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je het perfecte vloerkleed kunt vinden dat bij je inrichting past. Jute vloerkleden zijn ook milieuvriendelijk omdat ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt en daardoor biologisch afbreekbaar zijn. Maar waar komt een jute vloerkleed eigenlijk het best tot zijn recht? En hoe onderhoud je een jute vloerkleed precies? Dat en meer lees je in deze blog!

Wat is een jute vloerkleed

Een jute vloerkleed wordt gemaakt van de juteplant, een grassoort. Ook zijn ze milieuvriendelijk omdat de juteplant een duurzame grondstof is. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen én zijn ook nog eens duurzaam en betaalbaar, waardoor ze een populaire keuze voor woningen zijn.

Hoe ziet een jute vloerkleed er uit

In tegenstelling tot andere vloerkleden, ziet een jute vloerkleed er misschien op het eerste gezicht lang niet zo zacht en comfortabel uit. Integendeel zelfs, deze vloerkleden staan bekend om hun grove en robuuste karakter. Voeg hier de natuurlijke goudgele kleur van jute aan toe en je hebt alle ingrediënten om je huis een stoer, exotisch of juist landelijk karakter mee te geven!

Een jute vloerkleed schoonmaken

Jute tapijten zijn relatief onderhoudsarm. U moet ze regelmatig stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Als ze nat worden, moet u ze onmiddellijk drogen om schimmelvorming te voorkomen. U kunt ze ook ter plekke schoonmaken met een mild sopje. Het is erg belangrijk om géén chemische producten te gebruiken omdat dit de natuurlijke vezels aan kan tasten.

Een jute vloerkleed onderhouden

Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van een jute vloerkleed:

  • Stofzuig regelmatig om vuil en stof te verwijderen
  • Dep vlekken schoon met een vochtige doek (niet wrijven)
  • Niet bleken of chemisch reinigen
  • Zo nodig ophangen om te drogen
  • Gebruik een ander antislip vloerkleed om je vloer te beschermen en het jute vloerkleed op zijn plaats te houden

Een jute vloerkleed kopen

Als je op zoek bent naar een jute vloerkleed, let dan op het volgende: de kleur, stijl en grootte van het vloerkleed en waar het kleed in je huis komt te liggen. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Daarnaast zijn ze ook duurzaam en betaalbaar, waardoor ze een populaire keuze voor woningen zijn. Jute vloerkleden moeten regelmatig worden gestofzuigd om vuil en stof te verwijderen en indien nodig gereinigd met mild zeepwater. Zorg er tenslotte altijd voor dat je geen chemische producten gebruikt op je jute vloerkleed, omdat dit de natuurlijke vezels kan aantasten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *