Een loft; wat houdt het in?

Je hoort de term loft woning steeds vaker voorbij komen, maar wat is een loft nou eigenlijk? Een loft woning is een grote, open ruimte met weinig of geen binnenmuren. Het heeft veel weg van een studio, omdat geen van beide een aparte slaapkamer heeft. Het belangrijkste verschil tussen een studio en een loft, is dat lofts meestal veel groter zijn. De gemiddelde woonoppervlakte van een loft is 90 tot 180 vierkante meter. Lofts hebben meestal zeer hoge plafonds en hoge ramen. Dit komt omdat lofts oorspronkelijk omgebouwde fabriekspanden zijn. Sommige loft woningen hebben slaapkamers op de tweede verdieping die uitkijken op de woonkamer, maar dit is geen vereiste.

Nadelen van het wonen in een loft

Een van de grootste nadelen van het wonen in een loft is het gebrek aan privacy. Aangezien alles zich in dezelfde ruimte bevindt, kun je je moeilijk afzonderen van je partner of je gezin als je hier behoefte aan hebt. Woon je in een loft met kinderen? Houd er dan rekening mee dat ze je altijd en overal zullen horen. Je bent nooit echt alleen. Ook is een loft een vrij gehorig huis, elk gesprek en geluid hoor je. Overal. En tot slot zijn de verwarmingskosten. Omdat er geen afgesloten ruimtes  zijn moet je het hele, grote huis verwarmen tot een aangename temperatuur in de winter.

Voordelen van een loftwoning

Een van de eerste dingen die je zult merken wanneer je een loft binnenstapt, is dat er veel diepte en hoogte is. Dit creëert een fijne sfeer en veel openheid, ook zorgen de grote ramen voor een grote hoeveelheid licht. Doordat er in een loft aan de binnenkant geen draagmuren zijn, waan je je in een heerlijk grote ruimte. Dit geeft een gevoel van vrijheid en openheid.

Een ander voordeel is dat je met de inrichting van je loft alle kanten op kan. Je kunt je woning helemaal naar je eigen smaak inrichten en je eigen stijl creëren. In feite staat alleen de trap vast, dus mocht je het interieur eens helemaal willen veranderen dan heb je daar alle ruimte voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *