Een opzetzwembad opbouwen in jouw tuin doe je zo

Ben je van plan om binnenkort een groot opzetzwembad voor in jouw tuin te gaan kopen? Maar zie je op tegen het opbouwen hiervan? Lees dan vooral verder! In deze blog vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over het kopen en opbouwen van een groot opzetzwembad met pomp.

Tot welke maat kun jij veilig opbouwen in jouw tuin?

Opzetzwembaden zijn te koop in diameter vanaf 180 cm tot wel 550 cm met dieptes tot wel 150 cm. Dit zijn vrijwel volwaardige zwembaden waarin meer dan 25.000 liter water gaat. Supercool zo’n mega zwembad, maar past het ook in jouw tuintje? Om meetbaarder te maken delen we tuin in, in een grote, middelgrote en kleine tuin. Zwembaden tot een diameter van 305 cm passen het beste in kleine tuinen. Zwembaden met een diameter tot 427 cm passen het beste in een middelgrote tuin. Heb jij een supergrote tuin? Dan kun je het beste een groot rechthoekig of een rond zwembad nemen met een diameter vanaf 400 cm of groter. Vergeet nooit om een vrije zone van 50 cm rondom het zwembad te creëren.

Algemene stappen voor het opbouwen van een opzetzwembad

Op opzetzwembad opbouwen doe je natuurlijk altijd volgens de installatie instructie van de fabrikant. Mocht je deze nou verloren zijn, of niet bij de hand hebben, dan kun je altijd deze globale richtlijnen gebruiken. Het begint altijd met het kiezen van een locatie en deze vrij te maken van stenen en takjes. Vervolgens spreid je jouw grondzeil uit, waarna je kunt gaan beginnen met de opbouw van het frame. Je steekt de pijlers door de openingen van het canvas en verbind deze met de koppelstukken. Je monteert de pomp met de aanzuigkant aan de onderzijde en de perskant aan de bovenkant.

Wat je kunt doen om de levensduur van jouw zwembad te verlengen

Als je jouw zwembad hebt staan en gevuld hebt met water is het tijd om te gaan zwemmen. Maar wat kun je nou doen om zo lang mogelijk van jouw zwembad te kunnen genieten? Belangrijk is om regelmatig de filters schoon te maken of om deze tijdig te vervangen. Doe dit minimaal eens per 14 dagen! Test ook altijd de PH-waarde van het water doormiddel van een PH-teststrip en voeg indien nodig chloor toe. Tot slot kun jij jouw zwembad afdekken met een afdekzeil waardoor er geen beestjes, bladeren en takjes in het zwembad belanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *