Een stappenplan om je zolder te renoveren

De zolder is bij vele woningen een kamer waar je zelden komt, weinig gebruikt wordt en niet ingericht is. Misschien wordt het eens tijd om je zolder om te toveren tot een ruimte in je huis waar je graag komt. Denk aan een nieuwe logeerkamer of een bureau? Wij geven je het stappenplan om je zolder te renoveren.

Isoleren

Nadat je alles gesloopt hebt in je huidige zolder, starten we terug bij het begin: de isolatie. Aangezien er via de zolder veel warmte ontsnapt, is het sterk aangeraden om je zolder te isoleren. Dit laat je best door een firma doen, aangezien zij het best weten wat voor isolatie geschikt is voor je woning, en de isolatie aanleggen met de nodige expertise. Je kan er voor kiezen om zowel je dak als vloer te isoleren, om zo de nodige warmte in je toekomstige logeerkamer te bewaren. Hierna zijn we klaar voor de volgende stap!

Dakramen

Omdat er vaak niet veel licht is in een zolder is het belangrijk om nieuwe dakramen te plaatsen. Zo creëer je een levendige sfeer in wat ooit een donkere ruimte was. Dit zal er niet enkel voor zorgen dat er meer licht is in de kamer, maar ook meer lucht, wat altijd positief is. Als afwerking kan je voor je ramen een lamel kiezen, om zo de ramen volledig af te maken.

Elektriciteit en water

Niet te vergeten en uiterst belangrijk: elektriciteit en water. Het kan zijn dat je zolder niet voorzien is van elektriciteits- en wateraansluitingen. Zorg er dus voor dat dit geïnstalleerd is vooraleer je een nieuwe vloer plaatst.

Gloednieuwe vloer

Eens het gordijn voor je dakraam is geplaatst, kan je beginnen aan je gloednieuwe vloer. Hier heb je veel opties. Je kan kiezen voor laminaat, aangezien dit makkelijk te plaatsen is en je het eventueel zelf kan doen. Het geeft een mooie uitstraling aan je nieuwe zolder en is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtjes. Wil je eerder een authentieke sfeer? De warme uitstraling van parket zal hiervoor zorgen. Als je van plan bent om van je zolder een nieuwe slaapkamer te maken, kan je ook opteren voor een tapijt. Dit is geluiddempend en geeft extra gezelligheid aan je nieuwe ruimte.

Afwerking & inrichting

Nu kan je beginnen aan de afwerking, zoals je muren en plafond schilderen om daarna  eventueel een muur te behangen. Als dit klaar is, is het tijd voor het leukste deel: de inrichting. Maak je een nieuwe bureau? Koop dan veel leuke boekenkasten vol boeken, een groot bureau voor op je nieuwe parket en een gloednieuwe zetel om even te relaxen. Hopelijk heeft dit stappenplan je overtuigd om je zolder te renoveren. Geniet van de nieuwe ruimte in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *