Een werkplaats voor jongeren met autisme

Greenbasic is niet zomaar een bedrijf. Het is een kleinschalig bedrijf dat zich inzet voor jongeren die autisme hebben. Bij jongeren met autisme verloopt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier, dan bij jongeren die geen autisme hebben. Vaak hebben de jongeren met autisme moeite om sociale situaties goed in te kunnen schatten. Ook vinden ze het vaak moeilijk om met veranderingen om te gaan. Er zijn ook weer bepaalde dingen die wel gemakkelijk voor ze zijn. Soms kunnen ze heel nauwkeurig werken. Ook het zien van bepaalde details kunnen ze vaak goed. Greenbasic heeft vier leer- en werkplekken per dag beschikbaar. De leidinggevenden die met de jongeren werken, moeten goed onderlegd zijn en weten tegen welke problemen ze aan kunnen lopen. Daarom zijn vier leer- en werkplekken voldoende om ze goed te kunnen begeleiden. De jongeren worden de basisvaardigheden geleerd van het werken. Ze leren zelfstandig te werken. Er zijn er die na een bepaalde periode door kunnen stromen naar reguliere werkplekken of ze gaan naar een andere school.

De werkzaamheden die gedaan worden

Door de jongeren die bij Greenbasic werken, worden de bestellingen ingepakt en verzonden. Ze zien graag bestellingen binnenkomen, zodat de jongeren met autisme aan het werk kunnen blijven. De jongeren die bij Greenbasic aan de slag gaan, werken op eigen tempo. Daardoor zullen ze met plezier aanwezig zijn om werkzaamheden te kunnen verrichten.

De materialen die gemaakt worden

Greenbasic richt zich vooral op basis- en middelbare scholen. Er wordt gewerkt met een breed assortiment materialen. Er wordt plaatmateriaal op maat gezaagd, knutselbenodigdheden, knutselpakketten en bouwpakketten gemaakt. Er is voor iedereen altijd wel wat te doen. Bij Greenbasic hebben ze graag nieuwe klanten die bijvoorbeeld plaatmateriaal op maat willen bestellen. Wanneer u vragen heeft over maatwerk of complexe werkstukken is dat geen probleem. Plaatwerk op maat kunt u laten maken van verschillende materiaalsoorten. Hierbij kunt u denken aan plexiglas, Berken Triplex, Populieren, Perspex en PMMA. Staat het materiaal dat u wilt hebben er niet bij, dan kunt dat doorgeven. Ze zorgen er dan voor dat het plaatmateriaal op maat dat u wilt hebben, gemaakt wordt. Ze willen graag tevreden klanten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *