Feiten en fabels over pvc ramen

Steeds meer mensen kiezen voor ramen gemaakt van pvc. Maar er gaan nog steeds verschillende verhalen rond over pvc. Wat is nu een feit en wat is een fabel? Is pvc nu echt volledig recyclebaar of is dat gewoon een fabel? In dit artikel zetten wij het voor je op een rijtje zodat het allemaal voor je duidelijk is en jij niet meer hoeft te twijfel of iets een feit of een fabel is.

Ramen gemaakt van pvc hebben een plastic uiterlijk

Dit is een fabel. De laatste jaren is er een grote ontwikkeling als je kijkt naar pvc ramen en Ć¼berhaupt pvc in het algemeen. Het imago van pvc is de spierwitte kozijnen die echt een plastic uiterlijk hebben maar tegenwoordig is dat helemaal anders. Er zijn zelfs ramen van hout look-a-like pvc te koop. Het is dus al lang niet meer dat typische plastic uiterlijk waar iedereen het over heeft.

Ramen gemaakt van pvc isoleren niet goed

Dit is ook een fabel. Pvc ramen isoleren juist heel goed. Dat komt doordat er een tussenruimte zit waar stilstaande lucht blijft hangen. Deze kamers zorgen ervoor dat er een hele goede isolatie plaatsvindt!

Ramen gemaakt van pvc-materiaal zijn volledig recyclebaar

Dit is een feit! Alles van een pvc-raam kan je recyclen. Het wordt tegenwoordig namelijk helemaal milieuvriendelijk gemaakt. De pvc bestaat voor 43 procent uit aardolie en voor 57 procent uit zoet. En er is ook een wet dan vanaf 1977 elk bedrijf dat ramen van pvc verkoopt een verplicht verwijderingsbijdrage moet betalen. Deze bijdrage houdt in dat de oude ramen gemaakt van pvc worden verwerkt tot grondstoffen waar nieuwe ramen van pvc gemaakt worden.

Alle verhalen rond om pvc

In dit artikel hebben we laten zien dat niet alle verhalen rond pvc echt waar zijn. Er zijn een hoop fabels rond om pvc en veel mensen denken nog dat pvc het oude karakter heeft. Dit terwijl ook pvc met zijn tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *