Geen enkele hoogte is onbereikbaar met de juiste hoogwerker

Wanneer je in de buurt een wandeling maakt, is de kans groot dat je een hoogwerker tegenkomt op een plaats waar ze aan het werken zijn. Dit zijn de toestellen die ervoor zorgen dat je ook op grote hoogtes je werk kan blijven doen, daar op plaatsen waar ladders niet lang genoeg zijn. Vandaag de dag heb je verschillende soorten hoogwerkers die ervoor zorgen dat geen enkele hoogte onbereikbaar is.

Hoe werkt een hoogwerker?

De manier van werken van een hoogwerker, ook wel hoogtewerker genoemd, is eigenlijk heel eenvoudig. Het zijn machines die ervoor zorgen dat je op hoogtes geraakt om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Een veel voorkomend voorbeeld zijn onder meer de hoogtewerkers op de brandweerwagens die ervoor zorgen dat brandweermannen ook aan ramen op hogere verdiepingen geraken. 

Waar ladders een maximale stahoogte hebben van vijf tot zeven meter, kan je met een hoogtewerker veel hoger geraken. Bovendien zijn ze ook veiliger omdat je bij de meeste hoogwerkers wordt omringd door balustrades. Je loopt dus minder risico om er af te vallen en gewond te geraken. Vaak wordt er daarnaast ook nog beslist om de persoon die op de werker staat extra vast te maken met een harnas waarbij de kabel wordt vastgemaakt aan de balustrade. In het onwaarschijnlijke geval dat de persoon toch over de rand zou vallen, valt hij niet helemaal naar beneden doordat hij veilig vasthangt. 

Heb je zelf een hoogwerker nodig? Dan kan je eenvoudig een hoogwerker huren bij verschillende bedrijven. Een hoogwerker huren kan vandaag de dag met of zonder extra persoon om de werker te bedienen. Hou natuurlijk wel rekening met een meerprijs wanneer je kiest voor bediening inbegrepen.  

Verschillende soorten hoogwerkers

Wanneer je op zoek bent naar een hoogwerker, kan je uit verschillende mogelijkheden kiezen. Een van de opties is een hoogwerker op bestelwagen of een vrachtwagen. Een hoogwerker op bestelwagen wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere werken op een lagere hoogte. Kies je voor een vrachtwagen, dan wordt deze het best gebruikt voor grote werken. 

Daarnaast heb je ook nog hoogwerkers die niet aan voertuig verbonden zijn. Zo heb je ook nog de keuze tussen hoogwerkers die vast zijn en dus niet verplaatst kunnen worden zodra ze in stelling zijn gebracht en mobiele hoogwerkers. Het voordeel van mobiele werkers is dat ze van zichzelf stabiel genoeg zijn en dus eenvoudig kunnen verplaatst worden wanneer ze niet juist staan. 

Belangrijk is dat je bij het huren van een hoogwerker iemand in jouw omgeving hebt die voldoende kennis heeft en ervoor kan zorgen dat er op een veilige manier wordt gewerkt. Een gebrek aan ervaring of kennis kan voor gevaarlijke situaties zorgen die iedereen te allen tijde wil vermijden. Kies bij twijfel ervoor om een extra persoon in te huren die de werker bedient. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *