Je coronatijd nuttig besteden

Strenge regels, versoepelingen, dan weer lockdowns: sowieso is voorzichtig zijn het devies. Dat betekent dus beperkingen van je bewegingsvrijheid. Maar wat kun je nog wel doen?

Van alles, gelukkig. Natuurlijk is zo’n periode van onzekerheid voor niemand prettig, maar er bestaan naast huishouden, werk en studie gelukkig nog genoeg manieren om jezelf bezig te houden. Het is tegenwoordig immers het beste om niet al te ver vooruit te kijken, tenzij het dan gaat om dingen die je helemaal zelf kunt doen of met een beperkt aantal mensen. Activiteiten waar bovendien geen ondernemingen – zoals sportscholen of de horeca, om maar wat te benoemen – nodig zijn. Zo beperk je namelijk het aantal mensen waar je contact mee hebt en dus ook het risico van verspreiding van het coronavirus.

Gelukkig betekent bedachtzaamheid niet dat je helemaal bij de pakken moet gaan neerzitten en te gaan kijken hoe het gras groeit. Er valt zowel binnen als buitenshuis genoeg te ondernemen om bezig te blijven, of dat nu enkel nuttig is of puur ter vermaak. Voor echte hobbyisten gelden die twee natuurlijk altijd samen.

Luchtjes scheppen

Kies hiervoor bij voorbaat een mooie plek uit. Een stadscentrum kan erg tot de verbeelding spreken, maar wanneer het druk is ga je uiteraard liever naar een rustiger gebied. Bijvoorbeeld de duinen, het strand – om de zomer heen, natuurlijk – of een aangenaam bos. Beweeg die ledematen en adem die frisse lucht in om aan de geestdodende routine van de dag te ontkomen!

In een boek verdwalen

Bladeren vind je niet alleen in de vrije natuur maar ook in een spannende roman. Of een lesboek. Wat voor boek dan ook! Kun je dankzij de coronamaatregelen er niet op uit om vrienden en familie te bezoeken of gebruik te maken van de horeca? Dan is leesvoer een mooi alternatief om aan de werkelijkheid te ontsnappen.

Handvaardigheid

Zowel om klussen op te knappen als om je creativiteit naar boven te brengen is handvaardigheid het perfecte middel. Ga tekenen, schilderen, ontwerpen, boetseren, maken, repareren… wat dan ook! Voor precisiewerk gebruik je een schildersezel, tekentafel, werkbank of een andere professionele ondergrond. De laatstgenoemde optie – werkbank dus, niet andere professionele ondergrond’ is eveneens heel geschikt voor het fixen van kleine gebruiksvoorwerpen of onderdelen van apparaten en voertuigen. Kortom, voor de echte doe-het-zelver en hobbyist in jou is dit veelzijdige meubel in jouw garage of werkplaats onontbeerlijk!

Sport en spel

Lichaamsbeweging krijg je genoeg in de sportschool. Wanneer dat geen optie is wegens de maatregelen rondom corona, dan kun je altijd nog uitwijken naar je tuin of huiskamer. Matje, sportkleding, gewichten of andere attributen en jij kunt aan de slag. Met je partner, kinderen of vrienden een spelletje spelen kan je vermaken én je brein trainen. En dan hebben we het dus zowel over kaart- en bordspellen als over videogames. Verveling is dus absoluut niet nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *