Je trap opknappen: zelf doen of laten doen?

Stel: je hebt net een nieuwbouwhuis gekocht en wilt graag de standaard meegeleverde trap onder handen nemen. Of je woont al een tijdje in je huis, maar merkt dat je trap echt aan een opknapbeurt toe is. Dan kun je verschillende dingen doen. Zo kun je zelf aan de slag om je trap onder handen te nemen en helemaal naar wens te maken. Maar wist je dat het ook een mogelijkheid is om je trap te laten renoveren? In dit artikel leggen we je uit hoe dat in zijn werk gaat, en wanneer het een goed idee is om te kiezen voor een traprenovatie.

Zelf je (nieuwbouw)trap renoveren

Het is verleidelijk zelf aan de slag te gaan met het opknappen van je trap, vooral wanneer het gaat om een trap in een nieuwbouwhuis. Je nieuwe woning is waarschijnlijk opgeleverd met een kale houten trap waar je nog van alles aan kunt verbouwen. Zo kun je aan de slag met verf, kwasten en trapmatten om je trap beter op je interieur aan te laten sluiten. Toch kan het ook prettig zijn zelfs je nieuwbouwtrap te laten renoveren. Bij een traprenovatie wordt je trap niet van een nieuwe verflaag voorzien, maar wordt die opnieuw bekleed met overzettreden. Deze treden kunnen van verschillende materialen zijn, van PVC tot HPL of massief hout. Ook een vinyl traprenovatie behoort tot de mogelijkheden.

Slijtvast en duurzaam

Het voordeel van deze hoogwaardige kunststoffen is dat ze niet snel zullen slijten. Dat betekent dat je lang plezier van je nieuwe trap hebt, en er tegelijkertijd in de loop van de jaren weinig onderhoud aan zult hebben. Kies bijvoorbeeld voor overzettreden van PVC of HPL. Deze treden komen in verschillende designs voor, waardoor je je trap altijd volledig naar wens kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor betonlook, of juist voor een uitstraling zoals massief hout. Wist je dat een traprenovatie zelfs al binnen een dag gedaan kan zijn? Daarmee bespaar je jezelf veel tijd en moeite.

De finishing touch

Ook kun je bij een traprenovatie kiezen voor een sierlijke afwerking. Denk aan een bijpassende trapleuning of balustrade die volledig bij jouw wensen aansluit. Die wensen kunnen bij een traprenovatie meteen worden meegenomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van handige LED-verlichting onderaan de treden? Dat staat niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat je altijd kunt zien waar je loopt, ook wanneer het donker is. De verlichting kan door middel van een bewegingssensor geactiveerd worden, en hoeft dus niet de hele tijd aan te staan. Een mooie aanvulling op je trap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *