Kabels vervangen, een makkelijk klusje?

Elektriciteitskabel vervangen: welke heb je nodig ?

Het hangt heel erg af welke elektriciteitskabel je gaat vervangen, er zijn heel veel verschillende soorten kabels. Als je een kabel in het huishouden gaat vervangen, dan kan je een flexibele elektriciteitsdraad of verbindingskabel nemen. Moet er een elektriciteitskabel onder de grond vervangen worden? Dan heb je een kabel met een versterkte buitenmantel nodig, zoals een EXVB energiekabel. Ga je een kabel in de badkamer of juist in de keuken vervangen? Houd er dan rekening mee dat er hitte of water vrij kan komen. Je moet dan kijken naar een kabel die hittebestendig en waterdicht is. Er bestaan hittebestendig en waterdichte veiligheidskabels. Deze kunnen goed gebruikt worden in de keuken of badkamer. Het hangt naast de kabel die gaat vervangen ook heel erg af in welke ruimte je de kabel gaat vervangen, kijk hier van tevoren goed naar!

Een Vobst draad, wat is dat?

Een Vobst draad is bedoeld voor elektriciteitskabels en elektrische installaties. Er zijn veel verschillende elektrische kabels die gebruikt kunnen worden, waaronder dus ook een Vobst draad. Een Vobst draad of een Vobst kabel is een soepele kabel en is de soepele variant van een VOB draad. De VOB draad is wat harder en steviger en is dus niet zo buigzaam als een Vobst draad of Vobst kabel. Deze draden of kabels hebben een PVC omhulsel, ze beschermen de elektriciteitskabels aan de binnenkant. De Vobst draden en kabels zijn er voornamelijk in 2 verschillende kleuren, in het blauw en in het groen.

Vobst draad en VOBs draad

Een VOBs draad is een tweede versie van een Vobst draad, heeft een blanke kopergeleider en is koperkleurig. Een Vobst draad is zilverkleurig en heeft een vertinde kopergeleider. Allebei de draden zijn soepele elektriciteitsdraden en geschikt voor situaties, waarbij een soepele draad dus nodig is. Een Vobst draad is vergelijking met een VOB draad veel soepeler en is dus gemakkelijker in gebruik. Een Vobst draad wordt voornamelijk gebruikt voor de industriƫle doeleinden en wanneer er installaties plaatsvinden in het huishouden. Dus wil je contactdozen installeren, dan kan dat zeker. Ook kan een Vobst draad prima gebruikt worden bij bijvoorbeeld een zekeringkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *