Klusjes waarmee je je huis één geheel maakt

Elke kamer een andere stijl, andere vloeren en een verschillende sfeer. Voor veel mensen is het een streven om het huis tot één geheel te krijgen. Zodat je overal eenzelfde sfeer hebt en alles als een rustig geheel bij elkaar past. Als dat ook jouw streven is, geven we je graag een paar tips.

Deurbeslag

Deurbeslag omvangt alles van deurklinken en scharnieren tot sloten, raamuitzetters en andere greepjes. Dat zijn dus allemaal kleine elementen die door het hele huis terugkomen die je op elkaar kunt afstemmen. Daarmee is deurbeslag een zeer geschikt instrument om te gebruiken om je huis meer een geheel te maken. Het gaat er immers om dat bepaalde elementen steeds terugkomen en er niet te veel storende verschillen zijn tussen de verschillende ruimtes. Dit deurbeslag kan natuurlijk in allerlei verschillende kleuren en stijlen zijn. Dit is dus echt voor iedereen toepasbaar.

De vloeren

Een ander belangrijk element is de vloer. Het liefst wil je dezelfde vloer door je hele huis om een geheel te creëren. Toch zijn er veel mensen die graag een tegelvloer in de keuken of een tapijt vloer in de slaapkamer willen. In dit geval kan het echt lonen om wat extra te investeren om alle vloeren gelijk te krijgen en zo naadloos mogelijk aan te laten sluiten om drempels te voorkomen. Het simpelweg weghalen van de drempel zorgt er al voor dat de overgang tussen ruimtes soepeler verloopt en er meer een geheel ontstaat.

De kleuren

Ook met kleur kun je veel bereiken in het streven naar een rustig geheel. De makkelijkste keuze si om een kleuren pallet te kiezen wat je overal terug laat komen. Dit kan al zo simpel zijn als een paar tinten uit dezelfde kleur familie op de muren. Kies bijvoorbeeld een paar tinten beige en laat een, of een paar van deze tinten in elke ruimte terugkomen op de muren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *