Op zoek naar een losse voeding?

Het hebben van de juiste voeding is belangrijk om te zorgen dat de stroom goed verplaatst kan worden van de energiebron naar het apparaat. De voeding zorgt voor stabilisatie van de spanning. Vaak zitten voedingen ingebouwd bij het te voeden apparaat, maar je kunt voedingen ook los kopen. Dit is handig in situaties waarbij er bepaalde vereisten zitten aan de voeding voor een specifiek apparaat. 

Soorten voedingen

Er zijn verschillende soorten voedingen, namelijk een lineaire voeding, een schakelende voeding en een elektronisch voorschakelapparaat. Bij een lineaire voeding verloopt de spanningsaanpassing door middel van een transformator. Lineaire voedingen zijn echter best zwaar hierdoor. 

De spanningsregeling bij een schakelende voeding vindt plaats via een bruggelijkrichter. Vervolgens zet een schakelaar deze spanning om in wisselspanning. Schakelvoedingen zijn echter een stuk complexer dan lineaire voedingen. Daarbij is er een grotere kans op een storing. Een voordeel is echter weer dat het rendement van schakelende voedingen een stuk groter is. 

Elektronische voorschakelapparaten dienen om gasontladingslampen te ontsteken en voeden. Een voorschakelapparaat wordt gebruikt om elektrische stroom af te zwakken. Zo krijgt de lamp genoeg stroom, maar nooit te veel. Op het moment dat de lamp licht geeft, wordt de stroomhoeveelheid verlaagd. Anders krijgt de lamp te veel en te hoge spanning, waardoor hij kan knappen. En dat is natuurlijk gevaarlijk. 

PULS ML50.102

Een goede puls voeding is de PULS ML50.102 voeding is een ideale voeding voor apparaten die een laag vermogen vereisen. PULS ML50.102 is een compacte voeding die met zowel AC- als DC-ingangsspanning compatibel is. De spanning ligt tussen de 12 en de 15 VDC. Het vermogen van de PULS ML50.102 is 50 Watt. Deze voeding heeft één uitgang met een spanningsbereik van -15 tot +10 procent. De PULS ML50.102 is geschikt voor temperaturen van de -10 tot de +70 graden Celsius. 

MORNSUN LMF100-20B48

Als je liever niet gaat voor de puls power, maar zoek bent naar een elektronisch voorschakelapparaat, is de MORNSUN LMF100-20B48 wat voor jou. Deze voeding heeft een universele 85 tot 264 VAC ingang en is geschikt voor 120 tot 373 VDC-spanning. In tegenstelling tot een lineaire voeding, is deze heel licht, namelijk maar 530 gram. Het voordeel van de MORNSUN LMF100-20B48 is dat deze kostenefficiënt is ontworpen, maar net zo effectief en betrouwbaar is als de duurdere MORNSUNS. 

De MORNSUN LMF100-20B48 voldoet aan meerdere IEC-normen, waardoor je ze voor meerdere doeleinden kunt inzetten. Je ziet een voorschakelapparaat voornamelijk bij het gebruik van TL-buizen in kantoren, stadions of tankstations. 

One thought on “Op zoek naar een losse voeding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *