Vier punten waar je op moet letten bij de aanschaf van laminaat

Laminaat kopen voor jouw woning is niet iets wat je doet zonder onderzoek te hebben gedaan. Het is namelijk niet zo simpel als slechts een pakketje laminaat kopen en deze in jouw woning leggen. Maar waar moet je dan juist op letten? Dat gaan wij in dit blog met jou bespreken.

V-groef

Met een V-groef geef je het laminaat in jouw woning een extra dimensie mee. Door middel van een V-groef zorg je ervoor dat het net lijkt alsof jouw vloer bestaat uit echte losse planken. Maak je geen gebruik van een V-groef, dan zal de vloer egaal lijken en zorgen vooral het motief en de kleur van het gekozen laminaat voor de uitstraling.

Ondervloer

Bij de aanschaf van laminaat is het verstandig om naar een ondervloer te kijken. De ondervloer zal namelijk de tevredenheid van het door jou gekozen laminaat beïnvloeden. Waar komt het laminaat te liggen? Woon je in een gehorige flat? Dan is het verstandig om te kiezen voor een geluiddempende ondervloer. En ga je in de toekomst nog vloerverwarming aanleggen? Dan is het verstandig om dat bij de aanschaf van een ondervloer ook al mee te nemen in de beslisvorming zodat je later niet meer voor onaangename verrassingen komt te staan!

Dikte

Laminaat is beschikbaar in verschillende diktes. Deze verschillende diktes bepalen waar in huis het laminaat het beste gelegd kan worden. Ga je laminaat leggen in ruimtes waar niet vaak mensen komen? Dan is een vloer van 6mm dik goed genoeg. Ga je laminaat leggen in de woonkamer, slaapkamer of de gang? Kies dan voor een vloer van 10mm tot 14mm dik.

Snijverlies

Houd er rekening mee dat het laminaat niet altijd direct in jouw woning past. Het gebeurd vaak dat laminaat nog moet worden bijgesneden om het pasklaar te maken voor de vloer. Zorg er dan voor dat je voldoende laminaat aanschaft om het snijverlies van bepaalde planken te compenseren. Het zal natuurlijk vervelend zijn dat je net een paar planken tekort komt om jouw vloer volledig te voorzien van mooi laminaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *