Wat als je klusopdrachten niet betaald worden?

Stel, je hebt net een grote opdracht achter de rug bij een particulier. Ze wilden graag dat je een overkapping zou bouwen waar zij ook in de winter lekker warm konden zitten in de tuin. Dit kostte aardig wat tijd en geld, maar je hebt nog steeds niet het afgesproken bedrag binnen gekregen. Aangezien je zelf maar een klein bedrijfje hebt, is het wel echt van belang dat je dit geld snel binnen gaat krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat je straks nog hieraan failliet zal gaan. Wanneer je met zo’n situatie te maken krijgt, kan je een deurwaarder gaan inschakelen.

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder is een ambtenaar welke ervoor zal zorgen dat jij uiteindelijk je geld weer terug kan krijgen. Zo kan hij ervoor zorgen dat de partij waarvan jij nog geld moet krijgen een dagvaarding krijgt, of kan hij gebouwen laten ontruimen of beslag leggen op spullen van de partij die nog geld moet betalen. Wanneer de partij die het geld nog moet betalen vervolgens niet gaat betalen, zullen deze spullen geveild worden en zal zo alsnog het geld bij jou terecht komen. Wanneer er niet genoeg geld is opgehaald met de spullen zal er opnieuw een deurwaarder langskomen om meer spullen of geld te verzamelen, zodat je uiteindelijk het volledige bedrag alsnog binnen zou krijgen.

Hoe vaak wordt een deurwaarder ingeschakeld?

Misschien heb je een beetje het gevoel dat je te ver gaat met het inschakelen van een deurwaarder. Maar in Nederland wordt er best vaak gebruik gemaakt van de diensten van zo’n deurwaarder. Het is namelijk het probleem van de partij die besloot om niet te betalen, welke reden daarachter zit is niet jouw zorg. In dit geval zou hij namelijk wanneer hij geen geld heeft ook geen overkapping voor in de tuin moeten maken. Alleen al de dagvaardingen van de deurwaarders gebeuren gemiddeld zo’n 400.000 keer per jaar. Voel je dus vooral niet schuldig wanneer jij ook een deurwaarder wil inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *