Wat maakt kunststof gevelbekleding zo populair?

Wie een kijkje neemt door een gemiddelde nieuwbouwwijk, zal zien dat het gebruik van kunststof een flinke vlucht heeft genomen. Kozijnen, deuren en ook de gevelbekleding wordt steeds minder van hout gemaakt, maar juist veel meer van kunststof. Maar wat maakt dat kunststof nu zo populair? Waarom gaan hele volksstammen over op kunststof en waarom wordt het juist in de nieuwbouw zo breed ingezet?

Het is onderhoudsarm

Hout is een onderhoudsgevoelig materiaal. Iedereen die wel eens een houten kozijn heeft gezien daar al een tijdje niet naar om is gekeken, weet wat we daarmee bedoelen. Houtrot slaat toe en slaat gaten in het kozijn. Wie daar niet snel bij is, kan het hele kozijn vervangen en daarmee flink in de buidel tasten. Kunststof geeft die problemen niet. Kunststof is onderhoudsarm, wat wil zeggen dat je er bijna niet naar om hoeft te kijken. Kunststof gevelbekleding hoeft bijvoorbeeld alleen schoongehouden te worden, meer is er eigenlijk niet nodig. Een simpel sopje, misschien twee keer per jaar, om alles mooi schoon te houden, dat is eigenlijk alles. Houtrot is geen probleem bij kunststof, je hoeft kunststof niet in de beits te zetten, het is gewoon iets wat dertig tot veertig jaar probleemloos meegaat, zonder dat je daar veel aan hoeft te doen. Het is een van de voornaamste redenen van de populariteit van kunststof; het gebrek aan onderhoud maakt het leven een stuk makkelijker.

Het is kleurvast

Bij hout moet je de schilder regelmatig langs laten komen om alles weer netjes in de verf te zetten. Dat is een prijzig klusje, zeker als je een groot huis hebt. Een schilder kan gerust een dikke week met je huis bezig zijn en de manuren plus het materiaal gaan uiteindelijk flink in de papieren lopen. Bij kunststof behoort dat probleem tot het verleden. Kunststof is namelijk bestand tegen UV-licht, waardoor de kleur niet vervaagt en je dus ook geen schilder hoeft in te zetten om het mooi te houden. De enige keer dat je iets aan de kleur moet doen, is als je de kleur simpelweg zat bent en toe bent aan een nieuwe, frisse look.

Het isoleert uitstekend

Kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolerende werking. Met dubbel of zelfs triple glas, plus alle kamers in het kozijn zelf, heb je een kozijn in huis dat perfect isoleert en zodoende echt een verduurzamende werking heeft op je huis. Het is dan ook niet zo gek dat kunststof kozijnen zelfs recht kunnen hebben op subsidie; de overheid wil het gebruik van verduurzamende elementen aan huizen stimuleren en zorgt er dus voor dat er een potje met geld beschikbaar is voor iedereen die hier op wil investeren. Dit maakt kunststof kozijnen bij uitstek een investering die zichzelf snel weer terugverdient. En daarmee hebben we ook gelijk een duidelijk antwoord op de vraag wat het gebruik van kunststof zo populair maakt; het ontzorgt en bespaart. Wat wil je nog meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *