Wat maakt steigerhout bijzonder?

Ze worden steeds populairder: steigerhouten meubels. Niet gek, want steigerhout heeft een robuuste uitstraling en geeft iedere woonkamer een stoere tint. Toch zijn er dingen die mensen vaak helemaal niet weten over steigerhout. Wist jij bijvoorbeeld dat steigerhout een gerecycled product is? Bij Klusserplatform BE vroegen we ons af wat steigerhout eigenlijk zo bijzonder maakt en zijn we op onderzoek uitgegaan. Wil jij net als wij alles weten over steigerhout? Lees dan snel verder.

Is steigerhout hetzelfde als vurenhout?

Vurenhout is een stevige houtsoort die veel in de bouw wordt gebruikt, en dan voornamelijk op steigers. Dat is dan ook hoe steigerhout zijn naam krijgt: vakmannen lopen iedere dag over de sterke, vurenhouten planken, die door weer en wind hun gewicht dragen. Na jaren op die manier dienst te doen, krijgt steigerhout een mooie grijze kleur die favoriet is onder interieurliefhebbers. Van het steigerhout maken specialistische meubelmakers meubelen. Zo wordt vurenhout gerecycled en krijgt het een tweede leven. 

Milieuvriendelijk en duurzaam

Steigerhout is flexibel en enorm sterk. Dit komt door de lange vezels (oftewel de langwerpig liggende cellen die planten stevig maken). De flexibiliteit van steigerhout maakt dat het goed bewerkbaar is en de stevigheid van het hout is zowel in de bouw als bij het maken van meubels een pré. Daarbij gaat steigerhout heel lang mee en is het, tenzij dit anders wordt aangegeven, een gerecycled product: van de bouw tot jouw woonkamer. Kies je voor steigerhouten meubels, dan kies je voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Maar let wel op, want sommig steigerhout heeft helemaal niet in de bouw meegedraaid. Het is dan lichtgeel of met een greywash bewerkt, waardoor het toch die rustieke grijze kleur heeft. Kwalitatief is het hout in principe hetzelfde, maar het is geen hergebruikt product meer.

Steigerhouten meubels vinden overal hun plek

De grijze kleur van steigerhout valt bij veel mensen in de smaak, maar is niet voor iedereen geschikt. Gelukkig kun je steigerhout prima verven. Ook kun je steigerhout schuren, zodat jij en je kinderen geen last hebben van splinters. Het hout kan in haast ieder huis prima zijn plek vinden: in de woonkamer staan houten zitmeubelen of een tafel van steigerhout, in je slaapkamer staat een steigerhouten bed en ook in de tuin kun je je hart ophalen met buitenkeukens, tuinhuisjes en zelfs terrasoverkappingen. 

Waar koop je steigerhouten meubels?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van steigerhout? Neem dan eens een kijkje bij een speciaalzaak. Bij Klussersplatform BE zijn wij fan van Vanlonden.com. Deze webwinkel specialiseert zich in meubelen van steigerhout, maar ook in huis- en tuindecoraties en zelfs speelgoed van steigerhout. Bij Vanlonden.com vind je altijd de steigerhouten meubelen die je zoekt en heb je toch andere wensen, dan kun je zelfs meubelen op maat laten maken. De mogelijkheden van steigerhout zijn bij Vanlonden.com eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *