Wat zijn bagagewagens?

Je hebt een leuke bagagewagen te koop zien staan maar weet je eigenlijk niet waarvoor je deze precies gebruiken kan? In deze blog gaan wij jou veel vertellen over bagagewagens en wat je ermee kan vervoeren. Een bagagewagen wordt veel gebruikt voor de vakantie maar je kan deze ook ideaal gebruiken voor hobby’s zoals surfen of vissen. Door de deksel op de bagagewagen is het gemakkelijk jouw spullen droog op te bergen. Bagagewagens zijn ook vrij licht waardoor ze achter bijna elke auto kunnen en ze makkelijk in de garage of schuur geduwd kunnen worden.

Bagagewagens zijn ook het hele jaar door in de belangstelling, denk maar aan de wintersporters die hun ski’s erin kunnen opbergen of een bouwbedrijf die de bagagewagens als soort gereedschapskist gebruikt. Je kan zelfs een tent bovenop je bagagewagen zetten, dit worden ook wel tenttrailers of tentbagagewagens genoemd. Wat je nog meer op de deksel kan zetten zijn dak dragers voor je fietsen, zo kan je op jouw vakantie ook een mooie fietstocht maken. Vorige zomer waren er weinig tot geen bagagewagens leverbaar door de enorme toestroom van mensen die weer naar het buitenland wilden gaan nadat de grenzen open gingen.

Wees er snel bij voordat jij een bagagewagen misloopt!

Verschil tussen ongeremde en geremde bagagewagens

Welke bagagewagens het meest geschikt zijn voor jou is afhankelijk van de belading en hoeveelheid gebruik. Aangezien er door het laadvermogen wordt bepaald of bagagewagens geremd of ongeremd zijn. De meest gebruikte ongeremde bagagewagens zijn die van aluminium met een bruto laadvermogen van 750 kg maar deze is er ook met een laadvermogen van 500 kg. Zeer gemakkelijk met de hand te verplaatsen en prima geschikt voor de meeste hobby- en sportspullen. Je kan gewoon met ongeremde bagagewagens rijden als je een B-rijbewijs hebt.

Geremd betekent dat er een oplooprem met trommelremmen op de assen zit waardoor de bagagewagen met de auto mee remt wanneer deze afremt. Dit zorgt voor een betere wegligging en voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto. Vaak zijn geremde bagagewagens groter en hebben ze een hoger draagvermogen. De grotere bagagewagens zouden ook geschikt kunnen zijn voor het vervoeren van een quad of motor.

Bagagewagen kopen in Duitsland?

In de zoektocht naar goedkope bagagewagens wordt er ook snel over de grens gekeken. De prijs kan dan inderdaad wat verschillen maar vergeet niet dat er ook reistijd en kilometers doorgerekend moeten worden. Alle bagagewagens hebben een Europese goedkeuring maar als je de aanhanger in Nederland te naam wilt stellen dan moet deze eerst in Duitsland geëxporteerd worden en vervolgens weer worden ingevoerd in Nederland. Deze administratieve handelingen, die je wel goed moet uitvoeren, brengen ook weer kosten met zich mee. Verder heb je natuurlijk nog het aspect van garantie op jouw bagagewagen, als er namelijk iets mis is met jouw aanhanger moet je weer naar de dealer in het buitenland om het op te lossen. Dit zijn allemaal overwegingen om mee te nemen in je keuze.

Bagagewagens van Aanhangwagendirect huren

Wil je niet meteen een bagagewagen kopen? Dan kan je deze ook huren bij Aanhangwagendirect. Zo heb je een goedkopere oplossing om een dag, weekend of weekje weg te gaan. Ook kan je bij Aanhangwagendirect verschillende toebehoren erbij huren om de bagagewagens gemakkelijker te maken. Tegenwoordig kan je ook bagagewagens leasen! Hierover is meer te vinden op de site van Aanhangwagendirect. Mocht je nog een vraag hebben over bagagewagens, neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *