Wat zijn die bultjes op mijn huid?

Ken je dat? Je hebt een paar dagen ongezond gegeten of gedronken (wijn) en je hebt ineens last van pukkeltjes. Hoe kan dat? Alsof je word gestraft dat je in het weekend even genoot van het leven. Helaas is de een gevoeliger voor ongezonde voeding dan de ander en kan het ook aan de hormonen liggen. Alleen je ziet bultjes, maar het zijn net geen puistjes, wat is het dan wel?

Geen puistjes maar wat dan wel?

De bultjes op je huid kunnen gerstkorrels zijn. Dit zijn kleine pukkeltjes, maar zonder dat er een witte kop op zit. Je kunt zo ook niet makkelijk uitknijpen. Vervelend natuurlijk, maar hoe kun je dan gerstekorrel verwijderen? Je wilt natuurlijk weer snel je gave huid weer terug.

Hoe krijg ik weer die egale huid?

Dit kun je makkelijk doen door een washandje lauwwarm water op je huid te leggen en je huid schoon te maken. Binnen een korte tijd is het zo verdwenen. Helaas kun je wel je voeding erop aanpassen als je weet dat je van wijn snel last hebt van je huid. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer een lekker glaasje wijn kunt drinken natuurlijk!

Wat als het niet op je gezicht zit…

Een ander verhaal is het wanneer je last hebt van een vaginale steenpuist. Op die plek kun je beter een tijdje niet scheren en wanneer je weer gaat scheren, gebruik dan telkens weer een schoon mesje. Zo voorkom je dat de steenpuist terugkomt en er opnieuw een haarzakje ontstoken wordt.

We houden van verzorgingsproducten

Gelukkig zijn er veel middeltjes waarmee je makkelijk je huid kunt reinigen en verzachten. Gebruik de volgende keer met het scheren bijvoorbeeld scheergel. Dit verzacht en verkoeld de huid. Zo ben je binnen de kortste keren helemaal pukkeltjes vrij en is je bikinilijn ook gedaan, zo kun je heerlijk genieten op het strand als het weer het weer toelaat! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *