Welke traplift kun je het beste in huis laten plaatsen?

Bij klussen denken we al snel aan grote verbouwingen, waarbij het hele huis overhoopgehaald wordt om vervolgens tot een prachtig en functioneel eindresultaat te komen. Onder klussen valt echter ook het maken van een fotolijstje of het comfortabeler maken van een woning voor een ander. Dit laatste is het geval voor de installatie van een traplift voor iemand met mobiliteitsproblemen. Voornamelijk ouderen hebben baat bij een traplift, omdat het manoeuvreren in huis steeds moeilijker wordt. Desondanks bestaan er grote verschillen tussen trapliften, aangezien een traplift bijvoorbeeld gehuurd of gekocht kan worden en spiksplinternieuw of tweedehands verkocht wordt. Dit heeft als gevolg dat het zinvol is om prijzen trapliften vergelijken. Waar moet de traplift voor jou namelijk aan voldoen en wat is de omvang van het budget voor de aanschaf en installatie van deze traplift? 

Een traplift kopen of huren?

Velen denken dat een traplift alleen gekocht kan worden, maar net als scooters en fietsen kan je ook een traplift huren. Sommige mensen ervaren namelijk slechts op korte termijn mobiliteitsproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van een operatie. In dat geval is de traplift geen investering, maar een tijdelijke oplossing die na verloop van tijd weer de deur uitgaat. Om die reden kan het zeer aantrekkelijk zijn om een traplift te huren, aangezien dit veel kosten zal besparen.

Een tweedehands of gloednieuwe traplift?

Trapliften kunnen lang meegaan en zijn vaak nog in goede staat, wanneer er niet langer meer gebruik gemaakt wordt van het hulpmiddel. Dit is dan ook de reden dat veel trapliften tweedehands gekocht kunnen worden, waarbij sommige onderdelen hersteld worden voor optimaal gebruik. Daarbij komt dat er trapliften bestaan die deels hergebruikt zijn, omdat de rail of juist de stoel nog in goede staat is. Kortom, een tweedehands traplift kan een aantrekkelijke optie zijn wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve traplift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *