Zorg voor een stevige weerbestendige schutting

Regen, wind en ander nat weer zullen de schutting aantasten. Daarna zal door die invloeden een groene, soms licht slijmerige laag volledig op het mooie hout verschijnen, waardoor de kwaliteit van het hout sneller achteruitgaat. Er zijn manieren om dit tegen te gaan en uw hout te beschermen.

Impregneren van hout
Impregneren van het hout betekent eigenlijk dat je er een beschermlaag op gaat aanbrengen waardoor het waterdicht en dus praktisch niet vochtig wordt. Het rot dus bijna niet, omdat het vocht geen kans heeft.

De impregnering wordt uitgevoerd met een speciale, licht vette verf die speciaal is ontworpen om in alle kleine gaatjes in het materiaal te dringen. Daarom is het raadzaam om direct te impregneren bij aankoop van een nieuwe houten schutting. Gebruikt hout kun je ook impegeneren, maar het is wel belangrijk om dit eerst goed schoon te maken, bijvoorbeeld met een handborstel of een stevige spons.

Maak je afrastering waterdicht
Allereerst is het noodzakelijk om het hout te reinigen van vuil en andere te ontdoen van oude scharnieren en sloten. Vervolgens ontvet je het hout met een stof als ammoniak of een andere speciale ontvetter. Dit doe je zodat het impregneermiddel beter hecht aan het hout zelf, en niet aan de vetlaag erop. Als het hout schoon en vetvrij is, het impregeermideel aanbrengen. Dit doe je met een kwast, roller of lagedrukspuit. Het is belangrijk dat u met dezelfde hoeveelheid hout werkt en geen stukken overslaat.

Multifunctioneel
Een schutting wordt waarschijnlijk het hardst getroffen door weer en wind, maar je kunt elk ander houten voorwerp in je tuin behandelen, zoals tuinstoelen of een schuur. Ook voor andere materialen, zoals beton, zijn er aparte impregneermiddelen die kunnen voorkomen dat aanslag en groei van mossen op tegels of betonnen palen in een schutting ontstaat. Hierdoor ziet uw tuin er veel mooier en verzorgd uit. Dus je heb hier zeker voor langer tijd plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *