5 tips voor het verzorgen van je tuin

Het verzorgen van uw tuin

Misschien bent u pas verhuisd van een appartement naar een eengezinswoning met tuin, of had u eerst niet zo veel aandacht erop en wilt u het bloeiender maken. Of, u heeft al een mooie tuin en bent op zoek naar wat extra tips en wilt u wat extra inspiratie. Of u wilt een nieuwe hobby en verdiept u zich in het groen. Ook is het belangrijk om de juiste onderdelen ter beschikking te hebben, bijvoorbeeld Gardena onderdelen. Het is belangrijk om precies te weten hoe u uw tuin het beste kunt verzorgen om het optimale effect te krijgen. In dit artikel leest u 5 tips voor het verzorgen van uw tuin. Lees snel verder om te zien welke dit zijn!

Tip 1: Besproeien van uw tuin

Voor een mooie gazon en tuin zonder gele delen, kunt u een sproeier gebruiken. Bijvoorbeeld een van de Gardena sproeiers met bijbehorende onderdelen. door uw tuin en gazon te sproeien krijgt het een soort gezonde douche. Met een slimme ondergrondse systeem komt de sproeier alleen omhoog wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld op droge dagen. U kunt hierdoor ongehinderd klusjes zoals het maaien van de gras doorzetten of van andere karweitjes. Een sproeier kan ook handig zijn om uw auto te wassen of zelfs om uw zwembad te vullen. Het geeft daarnaast ook nog eens mooi en fris beeld voor het oog.

Tip 2: Vaste planten composten en mesten

Om meteen te beginnen met een goede tip, wordt het aangeraden om vaste planten te bemesten. Composteren is de meest milieuvriendelijke methode om dit te doen. Dit komt omdat composteren bestaat vanuit de vertering van plantaardig materiaal. De plantenresten worden als het ware hergebruikt. Het is dus ook nog eens duurzaam. De volgende stap is het bemesten van de tuin. U kunt kiezen voor organische mest en kunstmest. De belangrijkste stoffen die elk soort mest moet bevatten, is stikstof, fosfor en kalium. Het wordt ook wel aangeduid als NPK. Let wel op dat u niet te veel mest, dit geeft juist een averechts effect en kan zelfs leiden tot verzwakking van uw planten.

Tip 3: Verse kruiden uit de tuin

Kruiden uit de tuin zijn enorm vers en kan daarbij ook nog eens beter smaken. Het is ook nog eens best makkelijk om dit zelf te doen, u heeft daarvoor geen groene vingers nodig. Maar om de vingers groener te maken kunt u wel hiermee beginnen. De beste keuze hiervoor is het telen vanuit zaad. Beginners kruiden zijn onder andere bieslook, munt, peterselie en oregano. Ook lavas is een goede kruid om als beginner te starten.

Tip 4: Helder vijverwater

Zweefalgen zijn kleine waterplantjes die snel kunnen vermenigvuldigen in het water in uw vijver. Het evenwicht wordt verstuurd en het water verkleurt naar groen. Zweefalgen zijn een van de meest voorkomende kwalen in de vijver. Het kan worden veroorzaakt door te veel direct zonlicht. Plaats geen planten die onder water leven, maar juist planten die kunnen drijven zoals waterlelies en turionen.

Tip 5: maaien van uw gazon

Als u al gebruik maakt van de allereerste genoemde tip, het besproeien van de tuin, onthoud dan in uw achterhoofd dat op het moment dat u het gazon wil maaien het gras droog moet zijn. Na het maaien is het verstandig om lange gras te verwijderen, zodat wormen geen grasresten kunnen eten. Maai niet in droogte en alleen met scherpe messen. Vergeet ook niet om het gras telkens in een andere richting op te maaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *