Is kunststof raamkozijn duurzaam?

Wanneer je kozijnen Utrecht wilt aanschaffen, kunnen sommige mensen je adviseren kunststof kozijnen te gebruiken. Helaas is de rol van kunststof als duurzaam materiaal nog steeds discutabel. Sommige mensen denken dat kunststof niet afbreekbaar is en dus afval veroorzaakt. Ongetwijfeld geven veel mensen de voorkeur aan natuurlijke materialen voor hun woningbouw. Uit de wetenschappelijke studie blijkt echter dat PVC duurzaam is omdat het voor een lange tijd kan worden gebruikt. Bovendien kan dit materiaal worden gerecycled. Dit artikel presenteert verschillende feiten die ervoor kunnen zorgen dat je PVC als je raamkozijnen gebruikt.

Enkele feiten over PVC-kozijnen

PVC is een aanbevolen materiaal wanneer je op zoek bent naar kunststof kozijnen Utrecht. Als je echter niet zeker bent van het gebruik van PVC vanwege de duurzaamheid, moet je de volgende feiten lezen. Ten eerste gebruikt het productieproces van PVC slechts 1% gas en olie. Vervolgens is het belangrijkste bestanddeel om PVC te maken chloor dat wordt verkregen uit het steenzout, niet uit ruwe olie. De studies stellen dat PVC-kozijnen milieuvriendelijk zijn. Het is omdat PVC-frames tot 50 jaar mee kunnen gaan. Dan kunnen PVC-frames worden gerecycled als je ze niet gebruikt. Het recyclingproces kan PVC-korrels produceren die kunnen worden gebruikt om nieuwe raamkozijnen te maken. Gerecycleerde monturen kunnen echter maar zeven jaar meegaan.

De duurzaamheid van kunststof kozijnen

Kunststof of pvc-kozijnen bieden een hoge energie-efficiëntie door de lange gebruiksduur. Deze frames bieden ook 100% recycleerbaarheid. Deze sterke punten zorgen ervoor dat PVC-kozijnen aan de top kunnen staan ​​op het gebied van eco-efficiëntie en eco-balans. Dit materiaal is duurzaam omdat het tientallen jaren kan worden gebruikt. PVC is ook recyclebaar, zodat het afval in het milieu niet toeneemt. Dus als je je oude houten kozijnen mooier en duurzamer wilt maken, kun je kiezen voor kunststof kozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *