Alles wat je moet weten over metaal

Metaal profielen kunnen worden gebruikt als een vorm van buitenbekleding, ondersteuning en in alledaagse producten en worden vaak gebruikt voor agrarische, industriële, winkel- en recreatiegebouwen. Platen worden vervaardigd in een reeks gegolfde en andere profielen, zoals trapeziumvormig, sinusvormig of halfrond. De profielen worden vervaardigd uit platen die door banken van vormrollen worden gevoerd. Met moderne productietechnieken kunnen metalen worden voor verouderd, gecoat met conserveermiddelen of worden geverfd in een breed scala aan tinten en textuur. Eigenlijk kunnen we met metaal dus een heleboel.

Soorten metaal

Er zijn een paar bekende metalen die het meest voorkomen. Dit is; ijzer, koper, nikkel, aluminium,chroom, zink, staal, zilver, goud en platina. Ieder metaal heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo kunnen we bij goud zeggen dat dit vooral voor het aanzicht is maar natuurlijk is dit ook heel stevig waardoor het een goed materiaal is. Staal is bijvoorbeeld een van de goedkoopste soorten omdat het een mix is van ijzer en koolstof.

Welk metaal voor wat

Misschien hoor je vaak dat er koper is gestolen bij een treinstation. Koper is namelijk een duur product wat erg geliefd is door de buigzaamheid en geleiding van elektriciteit. Hierdoor zie je het dus inderdaad op het spoor maar ook in kabels, waterleidingen, bierbrouwers, etc. Veel mensen hebben een allergie voor nikkel en komen daar vaak achter door het dragen van sieraden. Het zit als een coating er omheen en ook bij roestvrijstaal. Daarbij wordt het gebruikt bij batterijen, accu’s en magneten. Aluminium is ook een zeer geliefd product. Dit komt door de sterkte maar buigzaamheid van het product. Het is een licht product, zeker in vergelijking met andere metaalsoorten. Hierdoor zie je aluminium veel in de vliegtuigindustrie. Buiten dat zie je het ook veel in je eigen huis. Kijk maar eens naar je pannen, bestek en gereedschapsmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *