Deze essentials heb je nodig voor een mooie verzorgde tuin

Ben je onlangs verhuisd en ben je nu de trotse eigenaar van een tuin of ben je van plan om de tuin eens goed aan te pakken voor het nieuwe seizoen? Het is gemakkelijk om overboord te gaan bij het kopen van tuingereedschap. Ze kunnen veel ruimte in beslag nemen en veel geld kosten, maar als je enkel voor de basics gaat, voorkom je dat je schuur, tuinkist of blokhut overvol raakt.  

Een handige plek om al je tuingereedschap in op te bergen 

Een tuinkist is een veilige plek om je spullen in op te bergen. Een tuinkist is ventilerend, wat betekent dat er volop ruimte is voor speelgoed en kussens. Het is ook een handige plek om je barbecue, grasmaaien of gasflessen in op te bergen. Hierdoor heb je nooit meer last van rondslingerende spullen in je tuin of schuur. Zo kun je een tuinkist bestellen om in je blokhut plaatsen.  

Handschoenen en snoeischaar 

Hoewel tuinieren een leuke hobby kan zijn, kan het snel een pijnlijk en splinterig gedoe worden zonder de juiste handschoenen. Kies voor goed zittende handschoenen die je genoeg bescherming bieden tegen splinters of brandnetels. Daarnaast is een snoeischaar ook van essentieel belang om sommige planten in bedwang te houden. Kies voor een snoeischaar die goed in de palm van je hand past, zodat je er eenvoudig mee aan het werk kunt.  

Schepje en schop 

Een essentieel tuingereedschap is natuurlijk een schepje. Je kunt dit gebruik voor het verplaatsen van planten, bloemen en kruiden. Daarnaast kun je het ook gebruiken bij het verwijderen van onkruid. Heb je een grotere tuin of ga je aan de slag met een moestuin, dan is een schap van essentieel belang. Hiermee kun je eenvoudig gaten maken om planten in te graven, graszoden op te tillen of hoopjes aarde te verplaatsen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *