Droogloopmat, de ideale deurmat?

Als je aan alle broodnodige dingen voor een huis of bedrijf denkt, dan denk je misschien niet direct aan een deurmat. Echter is een deurmat toch zeker een essentieel gebruiksvoorwerp voor thuis of op de zaak. Deurmatten brengen namelijk een paar grote voordelen met zich.

Voordelen deurmatten

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat ze voorkomen dat er (straat) vuil, modder of stof binnenkomt, en je maar blijft schoonmaken. Vooral met kleine kinderen is dit een groot voordeel. Als mensen een mat voor de deur zien liggen, dan zijn ze immers geneigd hun schoenen daar aan af te vegen. Daarbij zorgen deurmatten er ook voor dat er (afhankelijk van het type deurmat) geen althans minder vocht, zoals regenwater of sneeuw, binnen komt. Sommige deurmatten hebben zelfs antibacteriële eigenschappen.

Deurmatten op maat

Deurmatten zijn verkrijgbaar in alle vormen en maten. Op sommige deurmatten staan geinige teksten of afbeeldingen afgedrukt. Je kan deurmatten ook personaliseren door zelf te kiene wat er op komt te staan. Bedrijven kiezen bijvoorbeeld vaak voor hun logo. Je kan deurmatten ook op maat laten maken. Dit heeft het grote voordeel dat de mat precies past op de plek waar je deze neer wil leggen. Dat is fijn, want dat zorgt ervoor dat het hele stuk waar je dekking wil, ook echt bedekt is en er dus zo min mogelijk vuil en water binnenkomt.

Verschillende soorten deurmatten

Deurmatten komen in vele variaties, met elk hun unieke eigenschappen. Je kan bijvoorbeeld denken aan een kokosmat, een spaghettimat of een schoonloopmat. Een hele populaire keuze is de droogloopmat. Deze mat – de naam zegt het al – zorgt ervoor dat bezoekers hun schoenen droogmaken en droog naar binnen lopen. Deze mat is daarom dus ideaal als binnenmat. Vooral voor plekken waar een regenachtig klimaat heerst, zoals in Nederland.

De droogloopmat

Een droogloopmat is in de regel gemaakt van polyester, katoen of polyamide, en kan een grote hoeveelheid water absorberen. De gemiddelde deurmat absorbeert zo’n 2 tot 3 liter vocht per vierkante meter. Een droogloopmat kan wel acht liter per vierkante meter absorberen. Dat is nogal een verschil. Dit zorgt niet alleen voor een droog huis of bedrijfspand, wat fijn is met schoonmaken, maar het voorkomt ook valpartijen doordat de vloer niet glibberig is. Het is dus niet zo gek dat een droogloopmat veelvuldig wordt gekozen als binnenmat.

De droogloopmat schoon houden

Wat ook prettig is, is het feit dat droogloopmatten niet zo veel onderhoud nodig hebben. Dat is fijn, omdat ze snel vies kunnen worden. Je kan het vuil, met een stofzuiger weghalen en vervolgen de mat met was afwasmiddel en een doekje even schoonmaken. Je kan ‘m, als je graag wat tijd wil besparen, ook gewoon in de wasmachine doen.

De ideale binnenmat

Gezien de bovengenoemde voordelen, is het niet zo gek dat de droogloopmat goed scoort. Het is in feite de perfecte binnenmat. En net zoals bij andere deurmatten, geldt ook voor de droogloopmat dat deze heel makkelijk op maat te maken is zodat deze precies aan jouw behoeften voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *