Geef je badkamer een frisse look met een gietvloer

Ben je ook zo zat van de aftandse en verouderde look die je badkamer heeft? Een gietvloer in je badkamer kan een hoop goedmaken! Veel badkamers hebben tegenwoordig een hele andere look dan dat vroeger het geval was. Als je terugdenkt aan de badkamers waar je zelf bent geweest zie je dit verschil ongetwijfeld gelijk. Naast dat alles wat oud is er vaak vergeeld uitziet, hebben oudere badkamers vaak nog kleine tegels met veel voegen. Alhoewel dit vroeger misschien in de mode was, zijn gietvloeren nu meer geschikt voor je badkamer. In deze blog leggen we uit waarom!

Gietvloeren en badkamers

Laten we bij het begin beginnen. Waarschijnlijk heb je al wel eerder een gietvloer gezien. Gietvloeren worden namelijk niet zozeer gelegd als uitgespreid of gegoten. Het leggen van een gietvloer in je badkamer is een proces dat meerdere dagen in beslag neemt. Dit komt doordat de vloer eerst voorbereid moet worden. Daarna worden er eerst verschillende lagen gelegd die allemaal eerst moeten drogen. Gietvloeren zijn dus vloeren zonder naden of kieren, wat erg voordelig is voor een badkamer.

Moderne gietvloeren voor badkamers

Daarnaast geeft een gietvloer in je badkamer een moderne look. Als we naar je huidige woontrends kijken, zien we namelijk een tendens naar grote tegels en grotere oppervlakten. Waar vroeger kleine tegeltjes helemaal in de mode waren, is dit tegenwoordig dus allang niet meer zo. Een gietvloer in je badkamer voldoet aan al deze eisen. Daar komt ook nog eens bij dat ook een gietvloer in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Een populaire keuze voor de badkamer is de zogeheten betonlook.

Het combineren van een gietvloer in je badkamer

Een gietvloer zorgt ervoor dat alle andere aspecten van je badkamer samenkomen. Dit alleen al geeft je badkamer een eigentijdse look en feel. Je hoeft je ook nog eens geen zorgen te maken over het combineren van een gietvloer met andere aspecten van je badkamer. Gietvloeren hebben over het algemeen neutrale kleuren. Dat zorgt ervoor dat een gietvloer in je badkamer goed te combineren is met allerlei verschillende stijlen. Met dit type vloer zit je dus niet vast aan een bepaald interieur of bepaalde kleurkeuzes!

Gietvloeren en moderne badkamers

Als alternatief kun je natuurlijk ook kiezen om je gehele badkamer te renoveren. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld ook je toilet of wasbak beter passen bij je nieuwe gietvloer. In dat geval kan het een goed idee zijn om alvast een totaalplaatje te vormen van de gietvloer badkamer en andere moderne ontwerpen van sanitair. Zo weet je precies hoe je gietvloer met andere aspecten van je badkamer zal staan en wat je kan verwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *