3x Ideeën om je bigbag te hergebruiken

Als het om een bigbags gaat, zijn er veel manieren om ze opnieuw te gebruiken. Een big bag wordt meestal gebruikt voor het vervoer van goederen. Maar wist je ook dat nadat het oorspronkelijke doel is gediend je ze ook goed kan hergebruiken? Veel mensen gooien een bigbag weg nadat ze gebruikt zijn. Naast dat je een bigbag natuurlijk opnieuw kan gebruiken voor hetzelfde doel, kun je er ook andere creatieve dingen mee doen. Dit wordt soms ook wel aangeduid met het woord upcycling. Hierbij maak je wat anders van een bigbag of ander voorwerp zodat het een nieuw leven krijgt.

Waar een bigbag voor gebruikt wordt

Een bigbag, soms ook wel bulk zak of kuubzak genoemd, wordt gebruikt voor het opslag en transport van bulk materiaal of goederen. Dit zijn vaak kleinere dingen waar een hoop van nodig is. Een bigbag wordt bijvoorbeeld veel in de bouw gebruikt voor zand en grind. Ook in de agrarische sector zijn deze zakken erg populair voor bijvoorbeeld graan of groentes.

Een bigbag gebruiken als worteldoek

Een bigbag wordt vaak na gebruik weggegooid. Dat is erg zonde, want deze zakken worden gemaakt van erg stevig geweven kunststof. Deze stof kan daardoor erg goed tegen een stootje en scheurt niet snel. Dit maakt ze ideaal als worteldoek die je in de tuin kunt gebruiken. Door de bigbag open te snijden maak je in principe je eigen worteldoek. Deze kun je vervolgens onder grind in de tuin leggen of een stukje in de grond plaatsen. Onkruid komt namelijk erg moeilijk door deze stof heen.

Composteren en bigbags

Een andere manier waarop je een bigbag kan hergebruiken in de tuin is door er een composthoop in te maken. Compost is eigenlijk een hoop rottend blad, fruit en groente. Alhoewel dit erg onsmakelijk klinkt, zorgt het voor een vruchtbare voedingsbodem voor allerlei planten en groente. Doordat de zak zelf er lang meegaat heb je zo snel een goede plek voor je compost.

Een gebruikte big bag verkopen

Wat je er ook mee wilt doen, een gebruikte bigbag weggooien is erg zonde. Dit komt ook doordat veel mensen ze op een gegeven moment nodig hebben. Als je nu niet zo creatief bent of gewoon graag van je bigbag af wilt, kun je hem daarom ook te koop aanbieden. Bij grotere hoeveelheden kun je ze vaak ook bij de gemeente of een plaatselijk bedrijf kwijt. Daarnaast zijn er ook al veel bedrijven waarbij je gebruikte bigbags kunt retourneren nadat je ze gebruikt hebt. Nu weet je precies wat je kunt doen met je gebruikte bigbag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *