Hoe kun je jouw trap laten renoveren?

Het renoveren van een trap kan enorm veel werk lijken, waardoor zelfs een doorgewinterde klusman of -vrouw niet snel aan zo’n taak begint. Maar laat je je trap onder handen nemen door een expert in traprenovatie, dan wordt die renovatie een fluitje van een cent! Vaak kost het niet langer dan een dag om van jouw trap een echte blikvanger te maken en weet je achteraf helemaal niet meer waar jij nou eigenlijk zo tegenop zag. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een traprenovatie? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je over meerdere manieren om je trap op te knappen: je open trap bekleden, je dichte trap opknappen of je open trap dicht laten maken.

Welke vorm van traprenovatie past bij jou?

Er zijn een paar verschillende feiten waarmee jij vaststelt wat voor traprenovatie je nodig hebt. Natuurlijk zijn je eigen wensen hierin de leidraad, maar de startsituatie van jouw trap geeft nog meer duidelijkheid:

  • Voor een dichte traprenovatie: heb jij een dichte trap waarbij de treden aan de achterkant door stootborden worden verbonden? Dan heb je een dichte traprenovatie nodig. Je trap wordt voorzien van nieuwe stootborden en overzettreden en van nieuwe sluitlijsten.
  • Voor een open traprenovatie: heb jij een open trap en wil je ook dat die open blijft? Dan kun je kiezen tussen een enkelzijdige renovatie of een volledige renovatie. Bij een enkelzijdige renovatie wordt je trap voorzien van nieuwe overzettreden. Het is belangrijk dat de onderzijde van je trap al netjes is geverfd, want de onderkant van je trap blijft zichtbaar. Bij een volledige traprenovatie worden je traptreden ook aan de onderkant voorzien van decorplaten (en is er dus geen enkel deel van je originele trap zichtbaar).
  • Om je open trap dicht te maken: heb je een open trap maar wil je die dicht laten maken? Ook dat kan. Je open trap wordt tijdens de renovatie voorzien van stootborden achter te treden. Zo creëer je onder de trap meer opbergruimte of maak je de trap veilig voor huisdieren of kinderen.

Hoe werkt een traprenovatie?

Mocht jij nog niet zeker weten welke vorm van traprenovatie bij jouw beginsituatie past, dan komen de adviseurs van Stairz bij je langs. Zij inspecteren jouw trap grondig, adviseren je over alles wat je wilt weten en bespreken met jou het type traprenovatie dat bij jouw trap past. Nadat er is vastgesteld wat mogelijk is en wat jouw wensen zijn, worden er meteen een datum en tijd afgesproken. Zo weet je bij Stairz Traprenovatie altijd precies waar je aan toe bent. Vaak is een traprenovatie al in één dag klaar, al wordt voorbereidend werk natuurlijk ook meegenomen in de planning die de adviseur maakt.

Hoeveel kost een traprenovatie?

Naast dat een renovatie aan je trap veel werkt lijkt, lopen mensen vaak tegen de kosten voor een traprenovatie aan. Voordat je akkoord gaat, stelt een adviseur daarom eerst vrijblijvend een offerte op. Zo kun jij precies zien wat er gaat gebeuren en hoeveel dat kost. Ga jij voor een traprenovatie met zekerheid? Laat je trap dan renoveren door de specialisten van Stairz Traprenovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *