Wat te doen als je doucheputje is verstopt?

Een verstopt doucheputje kan erg vervelend zijn en kan uiteindelijk leiden tot overstromingen en andere problemen in de badkamer. Is jou doucheputje verstopt? In dit artikel zullen we je laten zien hoe je deze kunt ontstoppen en welke stappen je kunt nemen om toekomstige verstoppingen te voorkomen. Lees verder!

Wat heb je nodig?

Als je je doucheputje wilt ontstoppen heb je hier spullen voor nodig. Denk aan rubberen handschoenen, een emmer, haarspeld of paperclip, eventueel een oude tandenborstel en natuurlijk ontstoppingsmiddel!

Hoe ontstop je je doucheputje?

Nu je zelf je doucheputje gaat ontstoppen, wil je natuurlijk weten hoe je hieraan begint. In de onderstaande stappen zullen we stap voor stap alle processen bespreken. Na het lezen van deze stappen kun je aan de slag.

Stap 1: Draag rubberen handschoenen

Voordat je begint, is het belangrijk om rubberen handschoenen te dragen om jezelf te beschermen tegen vuil en chemicali├źn. Bereid je goed voor en ga dan pas aan de slag.

Stap 2: Verwijder het afvoerrooster

Verwijder het afvoerrooster van het doucheputje en plaats een emmer onder de afvoer om water op te vangen dat mogelijk uit de afvoer komt.

Stap 3: Verwijder zichtbare haren en zeepresten

Gebruik een haarspeld of paperclip om zichtbare haren en zeepresten uit de afvoer te verwijderen. Maak gebruik van een oude tandenborstel om deze losse resten te verwijderen. Verzamel alle losse resten en gooi ze weg in de prullenbak.

Stap 4: Gebruik ontstoppingsmiddel

Giet ontstoppingsmiddel in het doucheputje. Volg de instructies op de verpakking en laat het middel enige tijd inwerken. Zorg ervoor dat je een ontstoppingsmiddel gebruikt dat geschikt is voor het type afvoer dat je hebt. Spoel het middel na enige tijd weg met warm water.

Stap 5: Spoel het doucheputje door

Als het ontstoppingsmiddel geen effect heeft gehad, kan je warm water gebruiken om de afvoer door te spoelen. Giet een grote emmer warm water in het doucheputje. Dit zal eventuele blokkades helpen losmaken en door de afvoer wegspoelen. Herhaal de stappen indien nodig totdat het doucheputje volledig ontstopt is en het water goed wegloopt. Zo zal in de toekomst het doucheputje minder snel verstopt raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *