Houten constructiebalken voor buiten, eiken of douglas?

HOUTvakman.be, uw toegewijde online houtspecialist, biedt een uitgebreide collectie houten balken voor buiten. Het bijzondere aan ons assortiment ligt niet alleen in de verschillende typen balken, maar vooral ook in de diversiteit aan houtsoorten waaruit u kunt kiezen. Wanneer u op zoek bent naar een houten balk voor constructie doeleinden die u onbehandeld buiten kunt verwerken, bijv. voor een overkapping, dan zijn onze eiken balken en douglas balken ideaal geschikt. 

Eiken en douglas.

Ons assortiment houten balken voor buitengebruik is veelzijdig en biedt mogelijkheden voor diverse projecten, zoals terrasoverkappingen, poolhouses, schuren, schuttingen, tuinpoorten, en rustieke tuinmeubels. In uw zoektocht naar de juiste houten balk bij HOUTvakman.be vertellen we u graag wat meer over eiken & douglas. 

Eikenhout staat bekend om zijn luxe uitstraling, hardheid, sterkte en duurzaamheid (klasse 2, levensduur +20 jaar). Het heeft een natuurlijke warme geelbruine kleur en kenmerkende spiegels. Houd er echter wel rekening mee dat eikenhout vrij gevoelig is voor vlekken. Eiken balken bevatten looizuur, wat het hout gevoelig maakt voor oxidevlekken, vooral bij contact met metalen. Ook kunnen “verse” eiken balken ‘bloeden’ op onderliggende materialen, zoals poeren en tegels. Daarnaast is eikenhout vatbaar voor krimp, uitzetten en scheurvorming vanwege de natuurlijke werking ervan. Eiken balken zijn enorm mooi & sfeervol, maar wel vrij bewerkelijk dus. 

Ook kunt u kiezen voor douglas balken, een voordeliger alternatief voor eikenhout. Ze zijn in korte tijd erg populair geworden in België. Hoewel douglas iets minder sterk en duurzaam is dan eiken (duurzaamheidsklasse , levensduur 15 jaar), heeft het een mooie uitstraling met een warme roodachtige kleurtint. Douglas balken zijn ook stabieler, vooral als u kiest voor KD (kunstmatig gedroogde) balken met een vochtpercentage van 18-20%. Ze zijn ook minder gevoelig voor vlekken. Iets minder sterk & duurzaam en wellicht iets minder uitstraling, maar wel voordeliger en wat stabieler oftewel praktischer in verwerking & gebruik.  

Bij HOUTvakman.be begrijpen we dat uw keuze voor houten balken afhangt van uw project en persoonlijke voorkeuren, maar we zijn er zeker van dat u binnen onze collectie altijd slaagt! Bezoek onze website en ontdek de mogelijkheden die we te bieden hebben voor uw nieuwe buitenproject!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *