Wat is prefab?

Je ziet het steeds vaker. Vooral bij nieuwbouwprojecten die gerealiseerd worden. Prefab woningen en prefab badkamers, je komt het overal tegen. Prefab is in een korte tijd enorm populair geworden door de voordelen die hieraan verbonden zijn. In deze blog vertellen we je de voor- en nadelen van een prefab woning bouwen.

Wat is prefab?

Prefab is een afkorting van prefabricated. Zoals het woord al zegt worden de onderdelen van een constructie van te voren gefabriceerd. Dit wordt gedaan in de fabriek en zodra deze klaar zijn, worden ze naar de bouwplaats vervoerd door middel van een vrachtwagen met een lange trailer. De wanden zijn helemaal gereed. De gaten voor de ramen en deuren zitten al in de wanden. Dit bespaart natuurlijk enorm veel tijd als je dit vergelijkt met vroeger toen alles nog met de hand werd gebouwd. 

De voordelen van prefab

Er zitten enorm veel voordelen aan prefab bouwen. Hieronder zal ik ze voor je opsommen:

+ Verkorte bouwtijd

+ Lagere personeelskosten

+ Goedkoper dan reguliere bouw

+ Goede kwaliteit (geproduceerd in fabriek)

+ Duidelijkheid (prijzen vooraf bepaald)

+ Minder lang in een unit wonen

+ Onderdelen aanpasbaar per bouwproject

Veel mensen kiezen ervoor tijdelijk in een bouwkeet (unit) te gaan wonen. Omdat de reguliere bouw erg lang kan duren, kopen de meeste mensen een bouwkeet. Ben je nog opzoek naar een bouwkeet? Via De Mors kan je een bouwkeet kopen. Ook als bouwbedrijf is een bouwkeet een must. De Mors biedt kwaliteit bouwketen aan én je kunt die ook nog eens zelf indelen. Alles wat jij nodig hebt in jouw bouwketen kan De Mors voor jou in de bouwkeet voegen.

De nadelen van prefab

Ieder voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. Ook daar zijn we eerlijk over. Echter zijn er meer voordelen dan nadelen bij het bouwen van een prefab woning of badkamer.

  • Hijskraan is noodzakelijk
  • Weinig ruimte voor aanpassingen tijdens bouw
  • Geen aanpassingen meer mogelijk na fabricage

Bekijk de mogelijkheden

Wil jij ook graag een prefab-woning of badkamer bouwen, maar is het nog niet geheel duidelijk? Voel je vrij om contact op te nemen met bouwbedrijven die werken met prefab. Denk bijvoorbeeld aan De Mors in Rijssen. Zij zijn gespecialiseerd in prefab badkamers. Zij bieden een uitstekende kwaliteit, topservice en een snelle en gegarandeerde levering. Daarnaast kunt u de prefab badkamers zelf inrichten en worden ze volledig afgeleverd op de gewenste locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *