Dit zijn de mogelijkheden van kunstgras voor op je balkon

Je kunt je balkon simpel en eenvoudig in een zwevende tuin omtoveren met kunstgras. Veel mensen hebben nog steeds de overtuiging dat kunstgras eruitziet als ‘goedkoop’ of ‘lelijk’. Tegenwoordig is dit echter allang niet meer het geval. Door de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van kunstgras is kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden. Kunstgras is absoluut een goede manier om je balkon op te fleuren. Je kunt op die manier je balkon in een zwevende tuin omtoveren. In dit artikel kun je alles lezen over kunstgras en wat de voordelen hiervan zijn.

Kiezen voor kunstgras
Mensen denken vaak nog steeds dat kunstgras van tegenwoordig het kunstgras is van vroeger. De kunstgrasmatten van vroeger stonken naar plastic en zagen er goedkoop en nep uit. Je kon in de verte vaak al zien wanneer er een kunstgrasmat lag.

Kunstgras wordt vaak aangelegd op de sportvelden van een sportclub. Met name bij voetbalclubs, korfbalclubs en hockeyclubs. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Kunstgras is vele malen sterker dan echt gras. Je hoeft hierom niet twee keer per jaar opnieuw gras in te zaaien of voeding te geven. Ook hoef je natuurlijk een kunstgrasmat niet te maaien. Dit scheelt weer wekelijks tijd. Op een balkon een echte grasmat plaatsen is natuurlijk niet te doen. Naast het onderhoudsvrije voordeel van kunstgras zijn er meerdere voordelen.

De voordelen van kunstgras
Kunstgras wordt steeds vaker gebruikt. Veel mensen hebben liever echt gras dan kunstgras, maar zonder tuin heb je niet die mogelijkheid. Je kunt tegenwoordig alleen het verschil tussen kunstgras en echt gras alleen nog maar voelen in plaats van te zien. Kunstgras blijft natuurlijk ook altijd mooi groen, doordat het niet kan doodgaan hoef je niet voorzichtig om te gaan met je gras. Je hoeft je geen zorgen te maken of er te veel mensen op het gras lopen. Een ander voordeel is dat kunstgras tegenwoordig in meerdere kleuren komt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je balkon te versieren met een mooie grasmat die grijs is.

Onkruidvrij
In natuurlijk gras komt vaak onkruid naar boven. Zelfs met een stabilisatiedoek kan dit gebeuren. Dit heb je niet bij kunstgras. Als jij je balkon wilt versieren met kunstgrasmatten, gaat het onderhoud van je balkon omlaag. Geen onkruid wieden bij 30 graden hoe heerlijk is dat? Een ander voordeel is dat er na een regenbui geen modderbende achterblijft. Omdat je niet hoeft te werken met grond kun je na een regenbui rustig genieten van het gras in je tuin.

Waar op te letten bij aanschaf?
Kunstgras is een erg goed en mooi alternatief, maar zo gemakkelijk als dat het vroeger was, is het niet meer. Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende kunstgras matten maar je hebt ook ruim de keuze uit verschillende kleuren, dichtheden en je kunt zelfs kiezen uit verschillende zachtheid niveaus. Met spelende kinderen in huis kun je het beste kiezen voor een zachtere grasmat. Ook als je met je blote voeten op de grasmat op je balkon wilt zitten of met huisdieren kun je het best kiezen voor een zachte grasmat.


Budget
Natuurlijk mag ook budget niet achterblijven in dit artikel. Doe onderzoek naar de prijs van kunstgras bij verschillende aanbieders. Meet het oppervlakte uit die je wilt laten beleggen met kunstgras matten en bepaal voor welke echtheid uitstraling je wilt gaan. Zo kun je gemakkelijk filteren. Kijk naar wat je eisen zijn voor een kunstgras mat zodat jij de beste keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *