Een mobiele airco in huis

Lees over airconditioning. Vanwege de klimaatverandering is airco geen luxe meer. De lucht koelen is belangrijk om te zorgen dat je blijft functioneren. Wat punt van discussie is, waar ben je het beste mee af? Vaste airconditioning laten installeren, een mobiele airco óf juist een voordelige aircooler zonder filtersysteem? Ondanks sommige negatieve berichten, lijkt een mobiele airco de beste keus.

De enige kritische kanttekening is dat open raam

Als je alle voors en tegens van een mobiele airconditioning in ogenschouw neemt, dan struikelt het over dat koelen met open raam. In het pand probeer je de lucht te koelen, maar omdat er een slang naar buiten moet staat de airco onder een open raam. Het filtersysteem haalt luchtvervuiling weg en het element koelt de lucht af, maar door dat open raam komt de zomersmog en warmte zo weer binnen. Terwijl juist zoiets zo makkelijk op te lossen is met een goede mobiele airco raamafdichting. In de sponning van het raam een voordelig plaatje hout met een gat erin. Warmte en stof komt niet naar binnen, en door een gat in dat plaatje hout de slang. Zeer snel kun je dan de lucht in de slaapkamer koelen en zuiveren. Bedenk dat in een koele slaapkamer rusten al een grote winst is.

Geen problemen met de afstelling

Het voorbeeld van dat plaatje hout is zomaar een snelle en goedkope oplossing. Vroeger had je van die gevelkachels, en dan zat er een rooster aan de gevel, zoiets zal ook een goede oplossing zijn. Je hebt dan een doorvoer door de gevel. In alle opzichten is een mobiele airco installeren eenvoudig. De afstelling van airconditioning komt heel nauwkeurig, maar dit niet bij de mobiele exemplaren. Heel eenvoudig stel je de airco in tot je een aangename temperatuur bereikt. Uiterst efficiënt koel je de ruimte die je koel wil hebben, het energieverbruik is minimaal. Vooral als je woning goed geïsoleerd is zal de mobiele airconditioning weinig elektriciteit verbruiken. Bij het juiste onderhoud blijft de airco optimaal functioneren. Het gaat dan vooral om de filters die virussen, schimmels, bacteriën, en fijnstof uit de lucht filteren, dat die filters regelmatig schoongemaakt of zelfs vervangen worden. Je koopt dus de beste mobiele airconditioning voor vele jaren, en de kosten om het te laten opereren vallen in alle opzichten mee. Overweeg de aanschaf van een mobiel exemplaar voor thuis, want veel kritiek is onterecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *