Simpele tuininrichting

Zodra het voorjaar begint, gaan we vaak allemaal in de tuin aan de slag. Het is altijd erg verleidelijk om voor een inrichting te kiezen wat je op veel plekken ziet, maar misschien ben je wel eens toe aan wat meer originaliteit. In deze blog lees je inspirerende ideeën hoe je je tuin ook aan kunt pakken!

Afrastering

Je kunt een standaard schutting zetten die de buren ook hebben staan of eens voor iets anders kiezen! Adéquat heeft allerlei verschillende schuttingen die makkelijk zelf te plaatsen zijn. Denk aan schapenhek, wilgentenen of hazelaarschermen. Dit zijn allemaal onbehandelde producten, waardoor het goed is voor het milieu. Het leuke hiervan is dat je deze schuttingen ook nog kunt laten begroeien om doorkijk te voorkomen.

Water

Een vijver in de tuin ziet er altijd erg leuk uit. Fonteintje erbij, visjes erin, super gezellig! Een simpele vijver is wel wat achterhaald. Tegenwoordig heb je prachtige varianten, zoals een zwemvijver met mooie vlonders. Zo heb je een vijver die bij de natuurlijke uitstraling van je tuin past, maar daarnaast kun je er ook nog eens heerlijk in zwemmen.

Schaduw

De temperaturen kunnen tegenwoordig hoog oplopen in de zomer. Je wilt natuurlijk wel altijd lekker in je tuin kunnen zitten, dus is het van belang dat je ook een schaduwplek creëert. Je kan schaduwplekken maken met behulp van bomen, maar je kunt ook een overkapping zetten. De prijs van een overkapping kan nogal hoog oplopen, een goedkoop en vooral heel leuk alternatief hiervoor is bijvoorbeeld een schaduwdoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *