Kan ik ook een kattenluik in glas monteren? 

Een kattenluikje wordt meestal in de deur gemonteerd of een enkele keer in de pui. Maar het is ook mogelijk om een kattenluik in glas te plaatsen. Dit kan handig zijn als je huis een glazen pui heeft waarin je graag een luikje voor de kat wilt plaatsen. Op die manier kan je huisdier zelf bepalen wanneer hij of zij naar buiten gaat. Je hoeft dan niet steeds de deur open te doen als de kat aangeeft graag naar buiten of juist naar binnen te willen. Ook kan de kat zijn eigen gang gaan als je niet thuis bent.  

Is het lastig een kattenluik in glas te plaatsen? 

Om een kattenluik in glas te plaatsen moet je zeer secuur te werk gaan. Er moet een uitsnede in het glas worden gemaakt die precies op maat is. Daarbij mag de directe omgeving uiteraard geen barsten of sterren krijgen. Voor het maken van een gat in het glas waarin het luk kan worden geplaatst is speciaal gereedschap nodig.  

Een kattenluik in de pui plaatsen’ 

Het is ook mogelijk om een kattenluik in de pui van je huis te plaatsen als er geen deur is. Hiervoor wordt dan een sluis in de muur geplaatst waar een luikje op gezet wordt. Op die manier kan je kat zonder problemen het huis in en uit. Je kunt een kattenluik ook combineren met een afgesloten kattenren. Dan kan je kat wel naar buiten maar niet ontsnappen. Zo voorkom je dat je kat wegloopt of ongewenst in tuinen van buren komt.  

Zorg voor het juiste formaat kattenluik 

Sommige kattenrassen worden wat groter dan andere. Het is belangrijk dat je kat zonder problemen door het kattenluik kan. Als je grotere katten hebt kun je eventueel een luikje plaatsen dat geschikt is voor kleine honden. Deze zijn ook wat robuuster en zullen dus minder snel stuk gaan als je kat er met grote vaart doorheen schiet.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *