Leuke toepassingen van cortenstaal

Het werken met cortenstaal in de tuin is een goed idee. Het is een manier om een industrieel materiaal een natuurlijke look te geven. Het is altijd interessant om te bekijken op welke manier je daarmee aan de slag kan. De kleinere toepassingen in accessoires zoals een vuurkorf en plantenbak kent iedereen wel. Het is juist ook leuk om te kijken naar welke andere mogelijkheden je ermee hebt. 

De grenzen van het erf 

Cortenstaal kan op allerlei manieren bewerkt worden. Daarom is het zeker ook de moeite waard om bij een specialist als metaalcenter.nl te bekijken wat er allemaal te krijgen is. Wie voor grote staaldelen kiest, kan dan bijvoorbeeld mooie afscheidingen van het erf maken. Dit geeft goed aan waar de grenzen van de grond liggen. Bovendien ziet het er ook nog eens mooi en modern uit. Ook dat is natuurlijk heel aantrekkelijk.  

Een bijzonder element toevoegen 

Ook een bijzonder element toevoegen kan een leuk idee zijn. Wil je de kinderen bijvoorbeeld iets meer bieden? Dan is cortenstaal ook heel geschikt om een zandbak mee te maken. Dat kan je doen aan de hand van de vele soorten ontwerpen die je online kunt vinden. Het maakt het wel heel gemakkelijk om er iets leuks van te maken. Zo kunnen jullie er allemaal plezier van hebben wanneer de tuin helemaal af is. 

Het effect van het weer 

Wat vooral interessant is om te zien, is dat het weer een grote rol speelt in hoe het staal zich ontwikkelt. De werking van vocht op de legering zorgt ervoor dat je zeker kunt zijn dat je lekker kan genieten van een tuin die zich altijd blijft ontwikkelen. Het is wel heel fijn om niet voortdurend zelf aan de tuin te hoeven werken. Het is veel beter om dan het cortenstaal zich langzaam zien te ontwikkelen en van kleur zien veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *