Wat is een compressor?

Vraagt ​​u zich af “Wat is een compressor”? De taak van de compressor is om externe lucht om te zetten in perslucht. De compressorzuiger pompt omgevingslucht in het drukvat. Hierdoor ontstaat er perslucht met de gewenste druk zodat u uw werk kunt doen. Als de compressor is uitgerust met een vingekoeld vliegwiel, wordt de lucht nog beter gekoeld, zodat u perslucht van betere kwaliteit krijgt.

Deze perslucht wordt gebruikt voor diverse klussen zoals verf spuiten of banden oppompen. Perslucht bestaat uit alle luchtmoleculen, die sneller bewegen als ze worden samengeperst. Er wordt druk opgebouwd in het drukvat. Wanneer luchtmoleculen vrijkomen, ontsnapt de lucht. Een goede vergelijking is een ballon. Als je lucht in een ballon blaast, trekt deze samen. Hierdoor wordt de ballon opgeblazen. Zodra je de ballon loslaat, vliegt deze weg door de verhoogde druk.

Je hebt vele soorten compressoren. elektrische en benzinecompressoren. Neem bijvoorbeeld een 12V-compressor . Deze compressoren worden aangedreven door een auto-accu. Alleen de olievrije minicompressor mag worden aangesloten op de 12V-stekker van het voertuig. Wanneer u deze compressoren heeft aangesloten, zet u de compressor aan en deze begint lucht van buiten te pompen. Op een gegeven moment raakt de druktank vol en wordt de compressor automatisch uitgeschakeld.

Bevindt u zich in een omgeving waar geluid ongewenst is maar waar wel luchtdruk nodig is? Overweeg dan een stille compressor. Zo kunt u nog steeds uw werk doen. Stille compressor wordt ook wel geluidsarme compressor genoemd. Het toerental is lager en rondom de motor is een speciale behuizing gemaakt. De carrosserie is geluiddicht. Dit maakt de stille compressor stiller. Stille luchtcompressors zijn ook verkrijgbaar in professionele series voor kleinschalige productie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *