3 tips om jouw keuken energiezuinig in te richten én te gebruiken

Ben je op dit moment bezig met het uitkiezen van een nieuwe keuken? Als je een nieuwe keuken uit gaat kiezen, moet je goed naar de indeling van de keuken kijken. Uiteraard moet je ook goed naar het design van de keuken kijken en naar het totale prijskaartje.

Je moet echter ook goed naar de apparaten kijken die in de keuken geplaatst gaan worden. Het gaat hierbij onder meer om de vaatwasser, de koelkast en de vriezer. Waarom het van belang is om hier goed naar te kijken? Omdat je met een keuze voor de juiste huishoudelijke apparaten behoorlijk veel geld kunt besparen. Een tip die ook wordt gegeven door bijvoorbeeld Budget Energie. In dit artikel vind je echter nóg meer tips voor het energiezuinig inrichten van jouw keuken.

Tip 1: kies voor zuinige huishoudelijke apparaten

Ja, dit is wellicht een inkoppertje, maar kies echt voor zuinige huishoudelijke apparaten. Als je verschillende huishoudelijke apparaten met elkaar gaat vergelijken, is het zaak om op de energieklasse te letten. Met name als je in goede huishoudelijke apparaten durft te investeren, kun je daarbij van een laag energieverbruik genieten. 

Tip 2: met de hand afwassen

Heb je een vaatwasser in jouw keuken zitten? Dan ben je al snel geneigd om alle vaat in de vaatwasser te stoppen. Dat is op zich super logisch te noemen, maar het brengt ook een fors prijskaartje met zich mee. Elke keer als jij de vaatwasser aanzet, ‘slurpt’ de vaatwasser namelijk energie op.

Zeker als je niet al te veel vaat hebt, is het aan te raden om dit gewoon met de hand af te wassen. Het klopt dat dit iets meer tijd kost, maar je kunt hiermee wel flink op jouw energieverbruik besparen.

Tip 3: zet keukenapparaten uit

Zonder dat je het door hebt, staan keukenapparaten onnodig lang aan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de oven, de magnetron en de waterkoker. Door deze huishoudelijke apparaten op tijd uit te zetten, weet je ook veel energie te besparen.


Wil je de kosten nóg verder omlaag brengen? Dan kun je ook eens bij bijvoorbeeld Oxxio kijken voor een nieuw energiecontract. Door over te stappen, kun je ook veel geld besparen. Dat is zéker het geval als je bovenstaande tips ook opvolgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *