Aan de slag met aquascaping met de Microsorum pteropus trident

Als je aan de slag wilt gaan met aquascaping, dan willen we je vertellen dat de Microsorum pteropus trident erg populair is voor deze bezigheid. In dit artikel lees je meer over waarom dat zo is en wat deze plant is. De Microsorum pteropus trident is een prachtige aquariumplant met mooie groene bladeren die prachtig staan in het aquarium. De Microsorum pteropus trident is een kleinere vorm van de Microsorum en is een makkelijke en veilige plant om in het aquarium te plaatsen. De Trident vorm is zowel geschikt voor mensen die beginnen met aquascaping als voor mensen die al veel ervaring hebben.

Specificaties van de Microsorum pteropus trident

De Microsorum pteropus trident is een plant die zowel in kleine als grote aquarium passen. De plant is onderhoudsarm en daarom een grote favoriet onder veel aquascapers. Van tijd tot tijd moet er wat verzorging gebeuren, maar verder kun je gewoon genieten van de prachtige groene kleur in je aquarium. Deze plant kan worden geplaatst op stenen of boomwortels en wordt vaak ook al geleverd inclusief decoratie dat makkelijk te plaatsen is in het aquarium.

De Microsorum pteropus trident is een java-varenvariant waarschijnlijk afkomstig uit Borneo. Het geveerde blad van de plant is gelobd met meestal 2 tot 5 lobben aan elke kant. Deze lobben zijn smal en daardoor bestaat de plant vooral uit veel smalle lobben die prachtig meevaren in het water. De hoogte van deze plant is meestal 15 tot 20 centimeter. Gelukkig groeit de plant niet snel en hebben ze weinig behoefte aan licht en co2. Hierdoor is het een makkelijke plant die in veel aquaria te vinden is. 

Voordelen van deze plant

Er zitten veel voordelen aan deze plant. Ten eerste is de plant makkelijk te plaatsen in het aquarium op een boomwortel of steen, of wordt al geleverd op een steen of wortel. Daarnaast is het een onderhoudsarme plant die weinig licht en co2 nodig heeft. De plant groeit langzaam en is daarom ook makkelijk bij te houden.

Onderhouden van deze plant

Zorg er bij deze plant voor dat je de horizontale stengel van deze plant niet bedekt tijdens het planten op de onderste laag. We hebben verder eigenlijk nog maar een tip als het gaat over het onderhouden van deze plant. Als je wilt kun je deze plant namelijk ook vermeerderen. Op de bladpunten ontstaan vaak ook nieuwe plantjes en deze kun je voorzichtig eraf trekken en opnieuw planten in het aquarium.

Meer weten? Kijk op Aquascaper.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *