Dak inspecteren? Zo doe je het veilig

Wordt het hoog tijd om het dak te inspecteren? Bijvoorbeeld omdat er ergens lekkage is ontstaan of omdat je wilt vaststellen of het dak goed genoeg is om zonnepalen te installeren? Wat de reden ook mag zijn: het dak inspecteren kan een lastige klus zijn, die je het liefst wel veilig uit wilt voeren. Daarom delen we hieronder een paar praktische tips.

Dak inspecteren: zelf doen of uitbesteden?

Waar sommige een plat dak hebben waar ze eventueel zelf op kunnen komen is dan voor anderen een onmogelijke opgave. Het belangrijkste is dat de dak inspectie op een veilige manier gebeurd. Zo voorkom je ongevallen en beperk je de risico’s tot het minimum. Denk er dus goed over na of jij zelf op een veilige manier op het dak kunt komen of dat je de dak inspectie laat uitvoeren door een specialist. Ook handig: tegenwoordig kun je ook gemakkelijk een dronefotograaf inhuren, die met zijn of haar drone de staat van het dak kan fotograferen. Ideaal!

Zelf je dak inspecteren

Wanneer je besluit om toch zelf je dak te inspecteren is het belangrijk om dit ten alle tijden samen te doen. Bijvoorbeeld met je partner of een ander gezinslid. Zijn deze beide niet thuis? Vraag dan of de buurman even meehelpt. Al is het maar om je in de gaten te houden. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Afhankelijk van welk type dak je hebt is het ook slim om veilige ladders te gebruiken. Daarnaast is het ook slim om een helm te dragen.

Dak inspectie uitbesteden: zo vind je een fijne dak inspecteur

Kies je er toch liever voor een de dak inspectie uit te besteden, dan zijn er tal van mogelijkheden om een kundige inspecteur te vinden. Zoek bijvoorbeeld eens op internet of vraag je familie of de buren door wie zij het laten doen en hoe hun bevindingen zijn met deze persoon. Als je via internet zoekt is het sowieso slim om even telefonisch contact te hebben zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. Zowel qua voorbereiding en kosten.

Hoe laat jij het dak inspecteren?

Heb jij zelf nog ideale manieren om je dak te (laten) inspecteren? Twijfel dan niet om je ervaringen met ons te delen. Hopelijk hebben de tips uit dit artikel je wat inzichten gegeven en kan jouw dak nog jaren mee voordat het aan onderhoud of vernieuwing toe is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *