De keuken vernieuwen zonder verbouwen? Tips voor echte klussers!

Ben jij een beetje handig en ben je uitgekeken op de keuken? Dan zal je vast wel is er over nagedacht hebben om zelf wat dingen te veranderen zonder dat de keuken verbouwd hoeft te worden. Het verbouwen van een keuken kan veel geld kosten, terwijl er veel goedkopere opties zijn die hetzelfde effect kunnen hebben. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder, want hier worden enkele tips gegeven aan handige mensen om de keuken te vernieuwen zonder te verbouwen.

Een nieuwe kleur doet wonderen! 

Je hoeft echt niet alles te verbouwen om een nieuwe keuken te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de keukenkasten een ander kleurtje te geven. Het mooie is dat iedereen dit kan en je hier niet handig voor hoeft te zijn. Naast de keukenkastjes kan je natuurlijk ook de muren in de slaapkamer een andere kleur geven. Let er wel op dat je alles goed afplakt. Denk hierbij aan het keukenblad, de vloer en andere objecten die je liever niet een andere kleur geeft. 

Kies voor andere verlichting

Een grote factor voor de uitstraling van een woonruimte is de verlichting die er is. Dit is dan ook een onderdeel dat mooi is om te vervangen. Kies bijvoorbeeld ervoor om de spotjes een dimmer te geven of hang lichtstrippen aan de kastjes. Sfeerverlichting kan de keuken al een hele andere look geven. Het toevoegen van een dimmer of sfeerverlichting is daarbij niet moeilijk en kan snel worden doorgevoerd. 

Vervang de kastjes met planken

Steeds minder mensen hebben hangende keukenkasten en kiezen ervoor om plankjes op te hangen aan de muur. Dit kan jij natuurlijk ook doen. Haal bijvoorbeeld van een wand de keukenkastjes weg en vervang deze door mooie lange planken. Het ophangen van planken is niet moeilijk en het geeft je de mogelijkheid om de keuken net wat anders in te richten. Het geeft je ook de mogelijkheid om wat decoraties of accessoires toe te voegen aan de keuken. Denk aan een mooi plantje of een paar foto’s. 

Vervang de kraan! 

Een belangrijk onderdeel van de keuken is de kraan. In veel gevallen gaat de kraan na een verloop van tijd kalkaanslag krijgen en dat ziet er een stuk minder mooi uit. Nu kan je er voor kiezen om alles zo te houden en de kraan bijvoorbeeld te vervangen. Een moderne nieuwe kraan kan al wonderen doen voor de keuken. Net even een wat andere uitstraling. Een mooie optie daarbij is een quooker aanschaffen. Dit is een kraan die je ook kan omzetten naar het geven van kokend water. Dit is naast de uitstraling ook nog een mooie toevoeging aan de luxe van de keuken.  

Voeg een bartafel toe! 

Heel modern tegenwoordig is het hebben van een bartafel bij de keuken. Steeds meer mensen kiezen er voor om een keuken te kopen waar een bartafel met krukken bij zit. Nu kan jij ook voor jou keuken kiezen voor het toevoegen van een bartafel. Er zijn twee opties. Of je maakt de bartafel zelf, of je koopt een bartafel. Het maken van een bartafel hoeft niet moeilijk te zijn, maar een bartafel kopen is wel makkelijker en hoeft ook niet al te veel geld te kosten. Je kunt er ook voor kiezen om de bartafel aan te schaffen en de krukken bijvoorbeeld zelf te maken. 

Ramen? 

Heb je ramen in de keuken? Dan zal je vast hier bepaalde gordijnen voor hebben hangen. Je kan er voor kiezen om deze gordijnen te vervangen en bijvoorbeeld te kiezen voor luxaflex. De bekleding van de ramen kan invloed hebben op de uitstraling van de hele keuken. Luxaflex geeft je daarbij de mogelijkheid om veel daglicht naar binnen te krijgen als je deze open hebt staan. Heb je al luxaflex? Dan kan je er ook voor kiezen om deze in een andere kleur te schilderen of te spuiten. Bijvoorbeeld van wit naar zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *