Schoonmaak hotel

Bij aankomst in een hotel, verwacht je natuurlijk dat alles er keurig uit ziet. Je wilt geen viezigheid aantreffen en dit staat ook onprofessioneel. Een hotel heeft vaak vele schoonmakers in dienst. Er zijn tenslotte vaak veel kamers en er arriveren dagelijks nieuwe gasten. Zo hebben hotels vaak talloze schoonmaak vacatures. Voordat de gasten arriveren, moet de schoonmaak grondig uitgevoerd worden. Maar wat wordt er nou allemaal gedaan, met betrekking tot de dagelijkse schoonmaak, voordat jij als gast aankomt? Benieuwd? Lees dan maar snel verder.

Dagelijkse schoonmaak in hotels

Schoonmaakdiensten Amsterdam bij hotels, het is een flinke dagtaak. Er zijn talloze werkzaamheden die dagelijks moeten worden uitgevoerd. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden:

De kamers

Als eerste en belangrijkste, de kamers. In grote hotels worden dagelijks honderden hotelkamers schoongemaakt. Wanneer de gasten vertrekken, hebben de schoonmakers over het algemeen een tijdsbestek van vier uur. Dit betekent dus een hoge werkdruk.

De keuken

Misschien niet het eerste wat in je opkwam, de keuken. Maar een hygiënische keuken is van groot belang in een goed restaurant. Deze schoonmaak wordt doorgaans door het keukenpersoneel zelf gedaan. Zij weten tenslotte het beste hoe het moet.

De was

Ja, ook de was hoort bij de dagelijkse reiniging. In hotels worden vele kilo’s beddengoed en handdoeken gewassen. Sommige hotels bieden ook de mogelijkheid aan om de kleding van de gasten te wassen. Nog meer was dus!

Algemene ruimtes

Dit is één van de belangrijkste plekken voor de schoonmaak, de entree. Het is de eerste indruk die gasten krijgen van het hotel. Denk hierbij aan: de gangpaden en de receptie. Deze ruimtes worden dagelijks schoongemaakt omdat er simpelweg elke dag gasten arriveren.

De ruiten

De ruiten moet glimmen en de schoonmaak hiervan is zeker essentieel. De ruiten in diverse hotels worden dagelijks schoongemaakt. En je kan vast wel begrijpen dat dit een hele klus is. Doordat het zo’n grote klus is, word het vaak in etappes gedaan. 

Conclusie

Kortom, bij hotelschoonmaak wordt er als snel gedacht aan het schoonmaken van: bedden, wc’s, vloeren, etc. Maar bij de schoonmaak van een hotel komt meer kijken dan je waarschijnlijk dacht. Alles moet er op en top uit zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *